Habitatge

La PAH Garrotxa ocupa el Banc Santander a Olot per a condonar un deute

Denuncien el cas d'una família que porta 4 anys reclamant una dació en pagament de l'habitatge a canvi dels 25.000 euros que els resta pagar de la hipoteca

per Redacció, 16 de novembre de 2018 a les 08:35 |
Membres de la PAH Garrotxa durant l'ocupació del Banco Santander a Olot. | ACN.
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La PAH Garrotxa ha ocupat aquest matí de djous l'oficina del Santander d'Olot situada al carrer Rafel per a denunciar el cas d'una família que porta 4 anys reclamant la dació en pagament del seu habitatge. La protesta ha començat a les deu del matí amb una quarantena de persones que han entrat a les oficines amb una pancarta que deia "Banco Santander Una solució per la Setu". La plataforma denuncia que la família té un deute de 25.000 euros i que està disposada a lliurar l'habitatge per així poder aspirar a un lloguer social. Una hora més tard, els Mossos d'Esquadra els han identificat i els han emplaçat a sortir tot avisant-los que si no ho feien els multarien i els desallotjarien a la força. "Sense el document d'aprovació de la dació en pagament no es poden acollir a l'ajut que els permetria tenir un habitatge pagant un lloguer social", ha detallat un dels portaveus de la PAH Garrotxa. Denuncien que aquesta família d'origen africà que porta anys establerta a la ciutat i amb fills menors al seu càrrec podria perdre l'oportunitat de trobar un lloguer social. El motiu és que l'entitat els hauria de signar el document d'acceptació de la dació en pagament que acrediti la pèrdua d'habitatge habitual que requereix l'ajut.

L'entitat, però, els diu que encara està estudiant el cas. La plataforma es queixa que el Santander, amb qui porten quatre anys negociant i conversant per arribar a un acord, no els dóna cap resposta. Defensen que és un "negoci rodó" per a l'entitat perquè la família ha pagat gairebé el total de la hipoteca i només els resta un deute de 25.000 euros. Aquesta és la quantitat que volen que se'ls condoni a canvi de lliurar el pis al banc.


Els problemes van començar quan fa quatre anys la Setu va perdre la feina i no va poder fer front al pagament de la hipoteca. Des de llavors també han estat cercant sense èxit un habitatge de lloguer social.
 

 

Participació