La CUP Olot inicia una campanya contra la precarietat laboral

Amb "Trenquem el silenci, volem una feina digna", els anticapitalistes volen fer visibles les desigualtats socials

Raül Massanella i Lluís Riera, regidors de la CUP Olot, durant la presentació de la campanya.
Raül Massanella i Lluís Riera, regidors de la CUP Olot, durant la presentació de la campanya. | Martí Albesa.
Redacció
15 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:18h
La pèrdua de drets laborals i de capacitat adquisitiva per part de la majoria de la població ha estat una constant des que va esclatar l'última bombolla financera, segons va fer saber aquest dimecres els regidors de la CUP a l'Ajuntament d'Olot Raül Massanella i Lluís Riera.

Les desigualtats socials, segons la CUP Olot, no han parat de créixer, malgrat alguns utilitzin les dades macroeconòmiques per amagar la realitat que viuen les classes populars.

Per al cupaires olotins està clar que les crisis periòdiques formen part del sistema capitalista, que es basa en l'acumulació de la riquesa per part d'uns pocs, mentre s'empobreix cada vegada més la majoria de població.

Per tots aquests motius, la CUP inicia una campanya a nivell local (Trenquem el silenci, volem una feina digna) per a "fer front a les conseqüències d'aquest sistema capitalista".

L'autoorganització de les persones treballadores i la lluita sindical "són imprescindibles per tal d'aturar la inèrcia del sistema, que va retallant cada vegada més la qualitat de vida de la gent fins arribar a nivells de pobresa generalitzada".
 

La campanya de la CUP Olot vol «fer front a les conseqüències d'aquest sistema capitalista». Foto: Martí Albesa.


La campanya es basa en els lemes que la CUP Olot resumeix així:

TRENQUEM EL SILENCI, VOLEM UNA FEINA DIGNA!

Contractes temporals i falsos autònoms

Moltes empreses s'aprofiten de la situació de necessitat per obligar a ser fals autònom o per encadenar contractes temporals.

Treball sense cotitzar

Especialment en el sector de l'hostaleria i el comerç, encara hi ha gent que treballa sense contracte o amb un de molt inferior al real.

Riscos laborals i salut

El nostre cos no és una màquina que puguem utilitzar fins que s'espatlla. Les lesions per la sobreexplotació són violència patronal.

Sous injustos

La bretxa salarial creix entre les persones treballadores i les directives. Les pobres som més pobres i les dones continuem cobrant menys.

Hores extres i dies festius

Mentre hi ha persones sense feina, a les que treballen se'ns obliga a fer hores extra sense cobrar i a treballar en festius.
 

ESTÀS PATINT UNA SITUACIÓ INJUSTA?

No estàs sola, posa't en contacte amb nosaltres a través d'aquest formulari.

 
Arxivat a