El Petit Format torna a Olot del 22 al 25 de novembre amb dos premis Butaca

La IV Mostra de Teatre ofereix una gran varietat d'espectacles, en què destaquen "El metge de Lampedusa" i "Esmorza amb mi" i dues prèvies aquest cap de setmana

La presentació ha tingut lloc aquest dimecres a la botiga Can Batet d'Olot.
La presentació ha tingut lloc aquest dimecres a la botiga Can Batet d'Olot. | Martí Albesa.
15 de novembre del 2018
Actualitzat a les 11:43h
La singular botiga de queviures de Can Batet, al carrer de Sant Rafel d'Olot, va ser, novament enguany, l'estret escenari de presentació, aquest dimarts, de la Mostra de Teatre El Petit Format, que arriba ja consolidada a la quarta edició els dies 22 al 25 de novembre, amb deu obres en cartell i els escenaris sempre insòlits que les estatgen. El regidor de Cultura Pep Berga, i els membres d'Una Càpsula de Teatre, Joan Martí i Xevi Rossell van ser els encarregats de desgranar el detall d'aquesta nova singladura teatral a la capital garrotxina.

Berga va destacar que l'enriquiment de la tardor cultural a Olot era un fet d'una rellevància extraordinària i hi va posar xifres: "És extraordinari adonar-se que a Olot es van organitzar l'any 2016 234 espectacles, i que 117 els va organitzar l'Ajuntament i 117 les entitats". Per al qui vol ser el pròxim batlle de la capital, "tot sumat fa que Olot sigui una referència en el món cultural català".
 

Joan Martí, d'Una Càpsula de Teatre, i Pep Berga, regidor de Cultura, durant la presentació. Foto: Martí Albesa.


Joan Martí, membre d’Una Càpsula de Teatre, l’associació organitzadora de la mostra, va destacar que la característica principal d'El Petit Format és dur el teatre "a aquells espais on no és comú veure-hi representacions amb l’objectiu d’aconseguir que l’espectador no sigui un simple observador, sinó que visqui el teatre més intensament".

Dos Premis Butaca

La programació d'El Petit Format 2018 inclou una gran diversitat d’espectacles i formats. Hi participen tant companyies professionals com semi-professionals i també deixa lloc i espai a companyies locals. Entre els espectacles de la mostra Xevi Rossell, també membre d'Una Càpsula de Teatre, ha destacat dos dels espectacles programats, Esmorza amb mi, de Los Montoya, i El metge de Lampedusa, tots dos nominats als Premis Butaca de Teatre en la categoria de Petit Format.

Tanmateix, aquest cap de setmana ja podrem gaudir de dues prèvies: dissabte l'Orfeó Teatre representarà en un pis de la ciutat l'hilarant El sopar dels idiotes i diumenge la companyia Sal i Pebre ho farà a l'edifici Parc Nou, de franc, amb No és tan fàcil.
 

El cartell d'enguany és obra del dissenyador gràfic Ramon Almeda. Foto: Martí Albesa.


Teatre per a estudiants de 1r d'ESO

Com ja ha passat en mostres anteriors el microteatre també arriba als centres educatius. A diferència d’altres edicions, i amb l’objectiu d’apropar el teatre a un públic, a priori, més reticent a anar al teatre, El Petit Format fa el salt de les escoles als instituts, i ofereix tres obres de microteatre, en col·laboració amb el Festival Píndoles i l’Institut Municipal d’Educació d’Olot, als alumnes de primer d’ESO de l’INS La Garrotxa i de l’Escola Pia.

Les entrades, que ja es van posar a la venda el passat mes desetembre, han tingut molt bona acollida. Alguns dels espectacles ja tenen penjat el cartell d’entrades exhaurides i d’altres estan a punt de fer-ho. D’aquesta venda n’ha fet referència Pep Berga, regidor de Cultura d’Olot, qui també ha valorat molt positivament la quantitat de propostes culturals que es poden gaudir aquest novembre a la ciutat d’Olotaixí com també la feina que fan les entitats com Una Càpsula de Teatre per fer créixer i enriquir encara més el teixit cultural de la ciutat. 
 
Entre els espais que ocuparà aquesta quarta edició, –espais d’ús diari, com un pis familiar o un bar, o espais diferents com l’església de Sant Ferriol– enguany destaca l'ús algunes sales de l’Arxiu Comarcal, que seran escenari per al microteatre més minúscul, ja que s'hi interpretarà Cosas que se olvidan fácilmente, de Xavier Bobés, amb 5 representacions per a només 5 espectadors cada vegada.

El cartell de la Mostra d'enguany, realitzat pel dissenyador Ramon Almeda, tracta sobre l'íntima comunió entre el públic i els actors, tot fent bategar el teatre i donant-li vida, la diferència entre anar a veure el teatre i viure'l.

Precisament, de l'èxit d'aquesta proposta cultural en donen fe, igualment, les xifres: en l'edició de l'any passat, van ser vora 500 els espectadors que van poder gaudir-ne.


 
Arxivat a