Torna El Més Petit de Tots a Olot de divendres a diumenge

Al Teatre Principal d’Olot es podran veure propostes pensades exclusivament per a mainada menor de 5 anys, amb el circ d'Aaben Dans, dansa de Big Bouncers i la instal·lació Nius, d’Imaginart

Diumenge, la companyia catalana Big Bouncers presentarà l’espectacle de dansa «Jungla».
Diumenge, la companyia catalana Big Bouncers presentarà l’espectacle de dansa «Jungla». | Foto: @MesPetitdeTots.
Redacció
14 de novembre del 2018
El Teatre Principal d’Olot dedica un cap de setmana exclusivament als més petits, als infants de 0 a 5 anys. Del 16 al 18 de novembre, la programació d’arts escèniques de la ciutat d’Olot estarà pensada exclusivament i expressament per als nens i nenes d’aquestes edats en el marc del festival internacional d'arts escèniques El Més petit de Tots. El regidor de Cultura Pep Berga i la responsable de projectes educatius del Teatre Principal d’Olot, Esther Foment, van fer-ne la presentació en seu municipal el passat dijous.
 
Els espectacles tenen en comú que volen contribuir a acompanyar els infants al desenvolupament del seu esperit crític, el sentit comú i la presa de contacte amb les emocions a través de les arts escèniques. Són propostes de curta durada, fetes amb una sensibilitat especial, fugint de les estridències, en un espai que trenca la barrera entre actors i espectadors, el màxim d’amable per aquest públic tan especial.
 

Ester Foment i Pep Berga van presentar El Més petit de Tots, que se celebra a partir d'aquest divendres a Olot. Foto: @olotuit.

 
Dansa, circ i una instal·lació per a experimentar
 
La primera de les propostes serà el taller de dansa de la companyia danesa Aaben Dans Up, up, up!. Serà el divendres 16 de novembre a les 18 h i ja té totes les places exhaurides. Es tracta d’una activitat per estar en família d’una manera nova, divertida i creativa; una activitat per ballar i jugar amb tothom.
 
La companyia Aaben Dans representarà el dissabte a les 11 h l’espectacle de circ Tre Ben. Un emotiu i humorístic viatge al llarg de les diferents etapes de la vida, i una reflexió al voltant del suport i la necessitat que tenim dels altres per mantenir l’equilibri.
 
Diumenge, la companyia catalana Big Bouncers presentaran l’espectacle de dansa Jungla, en dues funcions a les 11 i a les 16.30 h. Jungla proposa un viatge per un ecosistema on poden aparèixer tot tipus d’éssers, formes, colors i sons. Cossos que es camuflen, brillen, floten, reboten, s’estiren i es transformen constantment en un espai ple de màgia i de sorpreses.
 
A més, a la Carbonera hi haurà durant tot el cap de setmana la instal·lació Nius, un espai per descobrir, imaginar i somiar. Nius, de la companyia Imaginart, estarà obert el dissabte i el diumenge, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h.
 
Les entrades pels dos espectacles valen 8 euros i donen accés també a la instal·lació Nius. A més, hi ha un abonament pels dos espectacles per un preu de 12 euros. Entrades i abonament es poden comprar a la taquilla del Teatre, a Can Trincheria i per internet a www.olotcultura.cat. Els qui només vulguin entrar als Nius podran fer-ho pagant 2 euros. L’accés a tots els espectacles serà des de la plaça de l’U d’octubre.
 
Catorze ciutats hi participen
 
El Més Petit de Tots és un festival que se celebra a catorze ciutats catalanes. Va néixer ja fa 14 anys a Sabadell i Olot en forma part des del 2012.  L’eslògan d’aquesta edició és L’art ens alimenta i ens fa créixer.
 

Cartell del festival. Foto: @MesPetitdeTots.

Arxivat a