Un conductor garrotxí quadruplica la taxa màxima d’alcohol i provoca un accident

Els Mossos d’Esquadra el van denunciar penalment el passat dia 10 després d'un encalç a Sant Jaume de Llierca

Redacció
13 de novembre del 2018
Actualitzat a les 16:19h
L'A-26 al seu pas pel terme de Sant Jaume de Llierca (Garrotxa), on va tenir loc l'accident.
L'A-26 al seu pas pel terme de Sant Jaume de Llierca (Garrotxa), on va tenir loc l'accident. | Foto: Google Maps.
Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona, del sector Olot (Garrotxa), van denunciar penalment, el passat 10 de novembre, un home, de 27 anys, veí de la Vall de Bianya, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària.
 
El fets van passar cap a tres quarts de deu del vespre del mateix dia10, quan es va produir un accident de trànsit per encalç, amb dos vehicles implicats, a la carretera A-26, al punt quilomètric 74.2, dins el terme municipal de Sant Jaume de Llierca (Garrotxa).
 
Quan els mossos van arribar al lloc dels fets van comprovar que un dels cotxes havia bolcat al mig de la via i dues persones havien resultat ferides lleus.
 
Els agents van comprovar que el conductor causant de l’accident havia fugit a peu tot i que, després d’iniciar-se una recerca per la zona, va retornar voluntàriament al lloc de l’accident.
 
Després de comprovar que no havia patit ferides, els agents van veure que l’home presentava signes evidents de trobar-se sota la influència de les begudes alcohòliques.
 
Quan li van fer la prova d’alcoholèmia va fer un resultat positiu d’1,04 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, és a dir, més de quatre vegades per damunt del límit màxim permès, que en aquest cas era de 0,25 mil·ligrams per litre en aire expirat.
 
Els agents van obrir diligències penals al conductor i el van citar perquè es presenti a declarar sobre els fets, al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot.
 
Arxivat a