​Més de 200 alumnes insten a utilitzar la bicicleta als carrers d'Olot

Dotze centres educatius participen en una nova edició del VoltOlot

El VoltOlot travessa els carrers de la ciutat
El VoltOlot travessa els carrers de la ciutat | Ajuntament d'Olot
Redacció
08 de novembre del 2018
Actualitzat a les 12:32h
Els estudiants dels centres de secundària d’Olot han participat aquest dimecres al VoltOlot. Divendres ho faran els de primària.

VoltOlot és una activitat educativa que vol visualitzar l’ús de la bicicleta com un mitja de transport sostenible i saludable pels carrers de la ciutat. L’activitat està organitzada de manera transversal per la Policia Municipal, l’Àrea d’Esports i Lleure d’Olot, el Programa d’Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya (gestionat per l’empresa TOSCA a les comarques gironines), el Cicle Formatiu de Grau Mig de Conducció d’activitats en el medi natural de l’Escola Pia, l’empresa Fun Track Garrotxa, SIGMA, l’Institut Municipal d’Educació i Joventut (IME) i les Escoles Verdes de la Garrotxa.

El VoltOlot té lloc durant dos dies: aquest dimecres al matí amb els alumnes dels centres de secundària (Escola Pia, INS La Garrotxa i INS Bosc de la Coma) i aquest divendres 9 de novembre amb els centres de primària (Escola Pia, Escola Volca Bisaroques i Escola La Bòbila).
 

Foto de família davant l'Ajuntament. Foto: Ajuntament d'Olot


Un total de 205 alumnes i 12 docents fan junts un recorregut per la ciutat. Enguany el format de l’activitat ha canviat respecte les anteriors edicions. Així doncs, a les 10 del matí els alumnes dels centres participants surten pedalant fins al recinte firal. Allà, es troben amb els alumnes dels altres centres que hi participen i després de fer jocs de benvinguda i coneixença comencem el recorregut conjunt per la ciutat. Dins del recorregut, hi ha hagut una parada davant l’Ajuntament per fer-se una foto conjunta. 

Amb el recorregut pel centre d’Olot es vol fer visible als alumnes i a la ciutadania que anar amb bicicleta és fàcil i saludable, i a més ecològic i sostenible, sota el lema de “Si jo puc, tu també. Agafa la bici!”.

El VoltOlot té un doble objectiu. Per una banda fer una activitat físico-educativa amb els alumnes de les Escoles Verdes per promocionar l’ús de la bicicleta als centres educatius i, per l’altra, aprofitar l’ocasió per tal de publicitar i animar a la ciutadania en general a utilitzar aquest mitjà de transport en els trasllats curts per la ciutat. L’acció vol promoure que entre tots podem fer que la circulació sigui més tranquil·la i tinguem una ciutat més sostenible en tots els sentits. 

A banda de l’acció puntal pels carrers de la ciutat els nois i les noies que participen en el projecte reben una sessió de formació per part dels Serveis Educatius de la Policia Municipal i també indicacions, més tècniques, dels monitors del Cicle Formatiu de l’Escola Pia per fer un bon ús de la bicicleta. A més aquest curs, com a novetat, també faran un taller de reparacions de bicicletes organitzat per SIGMA. 
 

El VoltOlot, aquest dimecres. Foto: Ajuntament d'Olot

Arxivat a