Una fleca de les Preses, entre les vint millors de Catalunya

Les associacions Panàtics i Pa de Qualitat escullen on es fa el millor pa de pagès al país

Redacció
08 de novembre del 2018
Actualitzat a les 12:37h
Els responsables de La Fogaina
Els responsables de La Fogaina | La Fogaina
Un jurat d’experts de les associacions Panàtics i Pa de Qualitat, que aposta pel pa artesà, ha elaborat per segon any consecutiu la Ruta Espanyola del Bon Pa i ha escollit les millors 80 fleques de tot l’Estat. Entre aquestes, n’hi ha una vintena llarga de catalanes, la majoria a Barcelona, segons un recull de La Vanguardia. I entre aquestes, una de la Garrotxa: La Fogaina de les Preses.
 
A la selecció s’hi van presentar 250 establiments de tot l’estat espanyol. Per això, es van organitzar sis semifinals a sis ciutats, en un procés que ha durat un any: Motril, Bilbao, Santiago, València, Barcelona i Madrid.
 
A cada una de les ciutats, el jurat va catar a cegues el pa, als quals s’havia atribuït un número. A cada indret, es demanava l’elaboració d’un tipus de pa, tots ells fets amb farina de blat o blat, i sègol. En el cas de Barcelona, van ser pans de pages. A Madrid, hogazas; a València, barros de cuarto de quilo.
 
Aquí teniu els establiments seleccionats a Catalunya:
 
 
Fleques catalanes
- Forn Ca l’Agustí (Cercs)

- Forn de la Rambla (Vilanova i la Geltrú)

- L’Espiga D’Or (Vilanova i la Geltrú)

- Forn de Pa Elias (Barcelona)

- Forn Baltá (Barcelona)

- Turris (Barcelona)

- Forn Baluard (Barcelona)

- Forn Mistral (Barcelona)

- PanBou (Barcelona)

- El Forn de la Lola (Barcelona)

- Fleca Balmes (Barcelona)

- Forn Sant Tirs (Barcelona)

- Forn Sant Josep (Barcelona)

- Forn Gil (Barcelona)

- Forn del Passeig (Barcelona)

- Forn Elias Boulanger (Barcelona)

- Panes Creativos (Barcelona)

- Triticum (Barcelona)

- Pa Serra (Barcelona)

- L'Espiga d'Or (Caldes de Montbui)

- Forn La Fogaina (Les Preses)

- Papan Bread (Lleida)

- Pa Ronyo (Torregrosa)

- Forn Sistare (Reus)
Arxivat a