Olot

Foment proposa un nou protocol amb la Generalitat per desencallar la variant d'Olot

El ministre José Luis Ábalos diu que estan "oberts a negociar"

per Redacció , 7 de novembre de 2018 a les 11:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


El Ministeri de Foment està disposat a signar un nou protocol amb la Generalitat per definir les actuacions que ha de fer cada administració per desencallar la futura variant d'Olot. El document substituiria el que la Generalitat va trametre a l'anterior titular de Foment (quan governava el PP) i que preveia que el Govern assumís la redacció de l'estudi tècnic del tram estatal de la carretera, n'executés les obres i posteriorment l'Estat es fes càrrec dels costos.


El ministre, José Luis Ábalos, ha explicat en sessió plenària al Senat (vídeo, a sobre) a preguntes del senador d'ERC, Jordi Martí, que estan "oberts a negociar" per aconseguir un projecte consensuat. El secretari general d'Infraestructures, Francisco Javier Izquierdo, el subdelegat del govern espanyol a Girona, Albert Bramón, i l'alcalde d'Olot, Josep Maria Coromines, es reuniran aquest dimecres a Madrid per abordar-ho.

Foment aposta per signar un nou protocol amb la Generalitat per definir les actuacions que ha de fer cada administració per construir la futura variant d'Olot. L'executiu espanyol (aleshores a mans del PP) va acordar fa uns mesos amb la Generalitat que li traspassaria la coordinació d'aquest tram nord (que és de titularitat estatal) que va des del barri de l'Hostal del Sol fins a l'enllaç amb l'autovia A-26 de la Canya. I es van emplaçar a signar un protocol. 


Un document que ja va fer arribar la Generalitat a Foment a l'espera d'una resposta. Però el maig passat Madrid se'n va desentendre i el mes de juliol el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va dir que parlarien amb el nou executiu estatal per desencallar aquest tram.

Aquest dimarts, el senador d'ERC, Jordi Martí, ha preguntat al ministre de Foment quina previsió tenia l'Estat sobre aquest projecte i Ábalos li ha respost que hi ha prevista una reunió entre l'alcalde, el subdelegat del govern espanyol a govern espanyol a Girona i el secretari general d'Infraestructures aquest dimecres a Madrid per abordar-ho. 


Malgrat això, ha avançat que Foment està disposat a negociar per fer un projecte consensuat amb el territori i que està obert a elaborar un nou protocol que fixi com s'ha de fer. 
 

El pas de la variant d'Olot per l'Hostal del Sol és un dels punts crítics del projecte. Foto: Martí Albesa

 

Participació