Sant Joan les Fonts

​La Fumarola del Lluèrnia a Sant Joan les Fonts

El festival de foc i de llum d’Olot creix

per Redacció , 5 de novembre de 2018 a les 12:14 |
Oberdada | Ajuntament de Sant Joan les Fonts
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Lluèrnia, el festival de foc i de llum ha crescut. Dissabte que ve, Olot s’omplirà a vessar de gent per viure la festa. 

Però per gaudir intensament de la festa també cal un espai íntim, l’escalfor de la vora del foc i la llum sorprenent d’una petita espelma. Com els volcans, Lluèrnia segueix els rius de lava i ens proposa enguany la Fumarola de Lluèrnia a Sant Joan les Fonts, amb cinc intervencions que tindran lloc aquest divendres, 9 de novembre, des del nucli del poble fins a dos espais del tot excepcionals, Molí Fondo i el Monestir, que acolliran les propostes més íntimes i diverses accions, coordinades per Xavier Ruscalleda.


El Parc de Can Miquelet, ubicat al centre del poble, esdevindrà un punt de trobada on hi haurà food trucks per poder sopar i hi hauran habilitats focs i diversos elements que permetran seure i gaudir d’aquest espai de reunió, i des d’aquí mateix poder sortir cap a les diferents intervencions que es podran veure:

A partir de les vuit del vespre, al Parc de Can Miquelet, s’iniciarà la performance Oberdada, del col·lectiu Refugis, Cabanes i Altres Construccions Efímeres, que van adoptar aquesta tècnica utilitzada per desemboscar i traginar llenya fins a la pila carbonera, i l’han evolucionat per crear un ritual deambulant de cabeçuts contemporanis.


Contes a la vora del foc, Lumínic. Intervenció que duran a terme la companyia Besllum i  el músic Octavi Rumbau. Un espectacle fruit del treball d’investigació sobre llums i ombres, de diferents objectes, opacs i translúcids, matèries orgàniques i fluids diversos es converteixen en titelles amb vida pròpia gràcies al moviment incitat per la manipulació. Juntament amb l’exploració sonora d’Octavi Rumbau, basada en l’organicitat i en el joc amb la percepció del temps i les seves paradoxes, la proposta del col·lectiu és un calidoscopi de possiblitats d’una dramatúrgia infinita. Durada: 45 minuts

Semovents. La nit, un paisatge misteriós fill del diàleg entre l’aigua i el foc. Una corrua de llums s’acosten en la foscor. Semovents movent-se vora riu. En un sac, el bordó monòton acompanya el gemec del grall. La font evoca el somni republicà d’una nit de tardor. Lluny, molt lluny, s’intueixen les llums i el brogit de la ciutat. Música: Adrià Batlle, amb la col·laboració de Ponis de la Garrotxa.


Desviacions. Telepoemes animats a partir de l’obra “No pesquis mai amb els ormeigs d’un altre”, de J.V. Foix, el poeta català més sorprenent i imaginatiu. Un treball compartit entre l’art manual de l’artista visual Quim Domene i l’art tecnològic del videocreador Norbe Fernàndez. Aquest poema visual es va estrenar en l’edició de Lluèrnia 2015.

Homenaje a Frederico García Lorca. Una proposta íntima i sensorial de la companyia La Coquera Teatro, un passeig per temes com al impossibilitat de ser, la delació, l’opressió de la ficció col·lectiva o de la mutabilitat de les convencions per veure el món amb uns altres ulls.

Més informació i programa

 

Arxivat a:
Societat, festival, LLuèrnia
Participació