​Les Trobades de dones a Olot es posen en marxa gràcies als pressupostos participatius

El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa és l’entitat organitzadora

Presentació de la iniciativa
Presentació de la iniciativa | Martí Albesa
Redacció
31 d'octubre del 2018
Actualitzat a la 13:41h
Les Trobades de Dones és un dels projectes que va sortir guanyador en els pressupostos participatius d’Olot del 2018. La proposta està organitzada pel Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

La iniciativa pretén reflexionar al voltant del que representa ser dona, del que comparteixen i del que no, del que les afecta, del que les preocupa, del que les uneix. “Es tracta  d’una oportunitat de conèixer altres dones del nostre barri i descobrir diferents punts de vista en un entorn amable. Serà un espai de trobada, per cuidar-se, parlar i sentir”, expliquen des de l’organització

A hores d’ara s’han realitzat trobades amb la Taula de Gènere de la Garrotxa, Associació de dones Alba i veïnes dels diferents barris per tal de concretar la proposta a cada lloc. Es realitzarà una trobada a cada barri (Sant Roc –Pequín, Bonavista i Les Fonts) que tindrà una durada de tres hores, i serà dinamitzada per diferents professionals. Hi haurà un refrigeri en cada sessió. 

Les jornades de la dona és una de les primeres accions que es porten a terme dels pressupostos participatius d’Olot (la primera va ser les sessions informatives als barris iniciades la setmana passada a Bonavista). Amb 260 vots va ser la segona proposta més votada: la primera va ser el circuit natural Moixina-Pla de Llacs (269 vots). 

Un total de 772 persones (7,99%) van votat els primers pressupostos participatius d’Olot, que va obrir la votació el passat 5 de maig i es van tancar el diumenge 20 de maig. 9.662 persones de 16 o més anys van poder escollir les actuacions de millora de la ciutat sorgides en el procés participatiu iniciat a principis d’any. 

-------------------
PROGRAMA


LES DONES DE SANT ROC I PEQUÍN PARLEM DELS NOSTRES ROLS
Dissabte 1 de desembre de 16h a 19h.
Espai per confirmar. 
Dones i expectatives. Quins son els nostres rols? Com vivim el fet de ser filles,mares, àvies? Què s’espera de nosaltres?
Parlarem dels estereotips de gènere , de com ens cuidem, de la relació entre dones,com teixim vincles i complicitats. 

LES DONES BONAVISTA PARLEM DE SEXUALITAT
Dissabte 10 de Novembre de 10h a 13h.
Casal del barri de Bonavista.  Viola, 24. 
Dones i sexualitat. Com la vivim? Com es manifesta en les diferents etapes de la vida?  
Parlarem de l’amor, el cos, l’eròtica i el plaer; per potenciar, explorar, conèixer i gaudir del cos, tinguem l’edat que tinguem.
 (Inscripcions al Casal o [email protected])


LES DONES DE LES FONTS COMPARTIM HISTÒRIES DE VIDA
Dissabte 15 de desembre de 10 a 13h.
Casal  del veïnat de les Fonts. Volcà Montcal, 13.
Dones i trajectòries vitals.Com conciliem la vida laboral, personal, familiar? Com ho vivim?
Parlarem i compartirem relats de la vida en un entorn rural, dels canvis que ha viscut el veïnat, dels processos migratoris. 
 


Arxivat a