empresa

La cadena de menjar ràpid Nostrum presenta preconcurs de creditors

Home Meal, propietària de l'empresa, no ha pogut refinançar el deute

per Redacció, 24 d'octubre de 2018 a les 11:27 |
Un establiment de Nostrum | Nostrum
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'empresa Home Meal, propietària de la cadena de menjar per emportar Nostrum, ha presentat preconcurs de creditors després que una de les seves entitats creditores hagi decidit embargar els comptes de l'empresa, segons ha informat en un comunicat.

Amb el preconcurs, l'empresa guanya tres mesos de temps per arribar a un acord amb els creditors. En cas que no ho aconsegueixi, es veurà abocada al concurs de creditors -el que abans es coneixia com a suspensió de pagaments-. L'empresa va tancar l'any 2017 amb pèrdues de gairebé 3,5 milions d'euros, però tot i això preveia un pla d'expansió a tot Europa que els permetria passar dels 130 establiments actuals als 800.


La companyia va anunciar al setembre un principi d'acord amb les nou entitats financeres que conformen el seu pool bancari per refinançar tot el seu deute a curt termini, i amb el tenidors de pagarés a un any cotitzats a Luxemburg, per un import aproximat de 10 milions d'euros.

Acord avortat


L'empresa tenia prevista la signatura de l'acord aquest dimarts, després de l'aprovació el dilluns de l'operació per part de la junta general d'accionistes de la societat. No obstant això, ha assegurat que "la decisió unilateral i d'última hora d'una sola de les entitats" del pool d'embargar els comptes de la societat ha provocat la ruptura de l'acord de refinançament.

Home Meal ha lamentat que aquesta decisió perjudica no només els seus interessos sinó també els de la resta de bancs i tenidors de pagarés cotitzats, que componen més del 90% del deute de la societat.

 

Participació