​Mor un excursionista que va caure al puig de Bassegoda

La víctima va ser rescatada aquest dimecres a la tarda en estat molt crític

Cingles a prop de Sadernes, a l'Alta Garrotxa
Cingles a prop de Sadernes, a l'Alta Garrotxa | @TurismeGarrotxa
Redacció
18 d'octubre del 2018
Actualitzat a la 13:37h
Un excursionista que va caure aquest dimecres des de dalt de tot del puig de Bassegoda, a Sadernes, a l'Alta Garrotxa, ha mort aquest dijous a la matinada a l'Hospital Josep Trueta de Girona, segons informa el 3/24.

Els Bombers de la Generalitat van rescatar l’excursionista, en estat crític, a les 4 de la tarda d’ahir. Una dona havia informat que el seu acompanyant s’havia precipitat des de la part alta d’una muntanya. Els Bombers van activar els GRAE (Grup d’Actuacions  Especials) amb l’helicòpter i per terra, i dues dotacions més de suport.
 
Una vegada localitzada l’alertant al cim del Bassegoda, l’helicòpter va deixar a dalt de tot els efectius dels GRAE ja que a la zona hi havia molta boira. Van tirar corda per la vessant nord del cim on, segons indicacions de l’acompanyant, s’hauria precipitat l’excursionista, per tal de rastrejar tota la paret.

Els bombers el van localitzar inconscient i se’l va traslaldar fins al parc de Bombers d’Olot on se li va fer el trànsfert amb  una ambulància del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) que el va traslladar en estat molt crític a l’Hospital Trueta de Girona. 

L’acompanyant se la va evacuar fins a l’Hostal de Sadernes on una altra ambulància del SEM la va traslladar a l’Hospital Comarcal d’Olot per fer-li una revisió.
 
Fins al lloc també també s’hi van desplaçar efectius de la Unitat de Muntanya i una patrulla de Seguretat Ciutadana dels Mossos d’Esquadra.