Gastronomia

La Mostra Gastronòmica de la Garrotxa ja escalfa els fogons

El cicle començarà amb un sopar a les Cols on s'homenatjarà RCR Arquitectes

per Redacció , 17 d'octubre de 2018 a les 08:00 |
Presentació de la Mostra Gastronòmica de la Garrotxa | Martí Albesa
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Mostra Gastronòmica de la Garrotxa ja escalfa els fogons. La 34a edició del cicle aplegarà un total de 17 establiments de la comarca i s'allargarà del 25 d'octubre al 25 de novembre. Aquest aparador gastronòmic té com a principal objectiu promocionar el territori a través del producte local, de proximitat, i del seu productor, amb una cuina que combina la tradició i la història de tots aquests anys, amb les tendències culinàries actuals.

El tret de sortida de la mostra el dona un sopar amb una representació de cuiners de restaurants de la Garrotxa -de l’Associació d’Hostalatge, del Col·lectiu Cuina Volcànica i els dos establiments amb Estrelles Michelin-. Oferiran un sopar format per un variat aperitiu elaborat pels diferents restaurant i un plat principal i les postres realitzades pel restaurant Les Cols.


El sopar també servirà per premiar aquelles empreses, associacions o estaments que treballen per a la promoció del territori, així com l’homenatge a una família del món de l’hostaleria. Aquest any, el Volcanet d’Or serà per RCR Aranda Pigem Vilalta Arquitectes, per la seva trajectòria professional, tant a nivell nacional com internacional. Es vol reconèixer la realització d’un treball de dimensió global des d’una òptica local, encaixant les seves obres amb el paisatge que les envolta, com és el cas del saló de banquets de Les Cols on es farà el sopar.
 

Presentació de la Mostra Gastronòmica de la Garrotxa. Foto: Martí Albesa


El Volcanet d’Argent serà per l’empresa Jordi Oliveras S.L. Vins Licors i Caves, pel suport continuat a l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, i pels més de 70 anys dedicat a la venda de vins, primer al detall, i després també altres begudes, a través de la distribució a empreses d’hostaleria. Finalment, l’Homenatge serà per a la família Solé Niubó i Angelats del Restaurant i Saló de Banquets La Torre dels Til·lers de Les Planes d’Hostoles, per la seva trajectòria, i pels més 20 anys dedicats de manera activa a l’associació, com a membre de junta i com a president de 2003 a 2007.

Per altra part, del 25 d’octubre al 25 de novembre es podran degustar els menús de la mostra en els diferents restaurants participants. Uns menús que inclouen el plat del dia del sopar, i que es poden consultar en el fulletó editat de la mostra o a al web garrotxahostalatge.cat.

 

Participació