Nova jornada de speed dating del sector del comerç el 13 de novembre

L'Àrea d’Ocupació de DinàmiG cerca persones a la Garrotxa disposades a treballar en rams com l'alimentari, el tèxtil o l'equipament per a la llar

El regidor de Progrés Econòmic, Estanis VAyreda, va presentar aquesta nova jornada de speed dating del sector del comerç.
El regidor de Progrés Econòmic, Estanis VAyreda, va presentar aquesta nova jornada de speed dating del sector del comerç. | Xavier Borràs.
17 d'octubre del 2018
El pròxim dimarts 13 de novembre tindrà lloc una  nova jornada de speed dating dedicada al sector del comerç (supermercats i altres comerços d’Olot i de la comarca de la Garrotxa), tal com va fer saber aquesta passada setmana des de l'Ajuntament d'Olot el regidor de Progrés Econòmic, Estanis Vayreda.

L’Àrea d’Ocupació de DinàmiG (Agència d'innovació i desenvolupament de la Garrotxa) organitza una jornada on les persones interessades a treballar en aquest entorn podran presentar la seva candidatura a les diferents empreses del sector. La jornada està pensada tant per a empreses del sector de l'alimentació, el tèxtil, el parament de la llar...

Les persones interessades a participar en aquesta jornada han de fer la inscripció prèvia a la pàgina web de DinàmiG; https://ocupacio.dinamig.cat. Hi ha temps per a fer la inscripció fins el dijous 5 de novembre a les dues del migdia. El dijous 8 de novembre es realitzarà un procés de selecció de tots els candidats, en què es valoraran les competències d’orientació al client i la capacitat de treball en equip, imprescindibles per a treballar en el sector. Les persones que superin el procés de selecció participaran de la jornada del 13 de novembre durant la qual, podran presentar la seva candidatura en un Speed Dating (tindran entre 2-3 minuts per a presentar-se davant dels representants dels diferents comerços de la comarca). En aquests moments s’està contactant amb les possibles empreses participants.

La del proper 13 de novembre serà la cinquena jornada d’Ocupació en Xarxa que organitza l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG. Els anteriors speed dating varen ser dels sectors tècnic industrial, hostaleria, activitats turístiques i, també, sector comerç, en aquest cas en l’entorn alimentari. Van comptar amb un total de 54 empreses i 150 candidats.

Partint de la demanda realitzada per diferents empreses del sector que manifestaven la dificultat de cobrir els llocs vacants i veient els resultats que fins al moment han tingut les jornades, s’ha considerat oportú, organitzar aquest nou Speed Dating amb la doble intenció de donar resposta a aquesta necessitat, per un costat, i de  generar noves oportunitats a persones en recerca de feina, per l’altre.
 

Cartell del speed dating del pròxim 13 de novembre. Foto: DinàmiG.


A la Garrotxa, el comerç té un pes molt important. Segons dades de l’Observatori Econòmic, Social i Mediambiental de la Garrotxa de 2017, el comerç dóna feina a un 17,4% dels treballadors contractats a la comarca: hi treballen 4.116 persones. A més, ha estat un dels sectors que més ha incrementat en nombre de treballadors i establiments els darrers anys.

Des de l’Àrea d’ocupació de DinamiG s’han gestionat 279 ofertes al llarg d’aquest 2018, 39 de les quals han estat en el sector comerç (tant grans superfícies, com petit comerç, el que suposa un 13’9% del total de les ofertes publicades. De les 67 ofertes que actualment continuen actives a la borsa, 12 són del sector comerç, el que comporta un petit increment del 4% i se situa en el 17’9% del total d’ofertes actives.