PIAM Sant Miquel

Olot lluirà un mirador sobre el Fluvià

Situat al carrer de Sant Miquel és una de les accions del PIAM i el primer tram d’un passeig vora riu que, a la llarga, ha de comunicar el centre d’Olot amb l’avinguda de Sant Jordi

per Xavier Borràs , Olot, 15 d'octubre de 2018 a les 08:45 |
Imatge gràfica de la glorieta que es bastirà damunt el riu Fluvià. | unparelld'arquitectes.
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El mirador sobre el riu Fluvià se situarà al carrer de Sant Miquel com a primer tram d’un passeig vora el riu que, a la llarga, ha de comunicar el centre d’Olot amb l’avinguda de Sant Jordi. Es tracta d'una de les accions del Pla Integral d’Accions de Millora del barri, tal com va anunciar el regidor Pep Berga en seu municipal aquest dijous passat.

Amb l’enderroc de les antigues adoberies del carrer Sant Miquel s’ha vist l’oportunitat de convertir el nou espai resultant en un mirador sobre el riu Fluvià. El projecte –redactat per Eduard Callís i Guillem Moliner (unparelld’arquitectes)– i amb un pressupost estimat de 50.000 euros– preveu l’adequació del solar (470 m2) en un espai enjardinat que millorarà l’entrada del futur passeig vora el riu. De fet, l’actuació que s’ha començat a projectar és la que comprèn el tram entre la plaça Palau i la font de Sant Miquel i es tracta de la primera fase d’un futur passeig fluvial que ha de permetre recórrer des de les Fonts de Sant Roc a les Tries.

 

L'arquitecte Eduard Callís va presentar el projecte davant l'atenta mirada del regidor Pep Berga. Foto: Xavier Borràs.


El mirador s’emplaçarà a la vora del riu, a tocar del mur de l’antiga fàbrica. S’hi accedirà a través d’una passera des del carrer de Sant Miquel, que ara s’està transformant en una via de plataforma única per a donar prioritat a vianants i ciclistes.


La glorieta tindrà una carcassa octogonal lleugera, dibuixada amb tubs d’acer i sustentada sobre un únic pilar. L’interior comptarà amb un banc anular i enllumenat. El solar de l’antiga adoberia restarà a un nivell més baix respecte del carrer (vora uns set metres) i amb un pendent suau cap al riu. Aquest espai es cobrirà amb plantes tintores, una selecció d’espècies que antigament s’utilitzaven per a tenyir les pells a les adoberies.
 

Gràfica de la planta del mirador sobre el Fluvià. Foto: unparelld'arquitectes.


 

 

Participació