El Gran Recapte d'Aliments busca mobilitzar 27.500 voluntaris per a recollir-ne 4.500 tones

Aquesta campanya d'aplega massiva cobreix el 25% dels aliments que distribueixen anualment els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya

Foto d'arxiu del Gran Recapte en un supermecat.
Foto d'arxiu del Gran Recapte en un supermecat. | Martí Albesa.
Redacció
12 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 9:23h

La desena edició del Gran Recapte d'Aliments necessita 27.500 voluntaris per cobrir els més de 2.800 punts de recollida que posarà en marxa els dies 30 de novembre i 1 de desembre. Confia recollir unes 4.500 tones de menjar, una xifra similar a la de l'any passat. 

Els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya impulsen aquesta iniciativa per a recollir aliments per a persones ateses en entitats socials, ja que actualment atenen a 202.025 persones, i encara que la xifra hagi baixat en els darrers anys, han alertat que segueix sent molt alta. "L'aparent millora de l'economia no es tradueix en una disminució de la pobresa ni de les situacions de precarietat que pateix una gran part de la ciutadania", ha afirmat el director del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas.

La presidenta de la Fundació Bancs dels Aliments, Roser Brutau, ha explicat que aquesta campanya de recollida massiva d'aliments cobreix el 25% dels aliments que distribueixen anualment, i que té la intenció de "contribuir en la millora de les condicions de vida de les persones en situació de pobresa, en un aspecte de gran importància com és l'alimentació". Ha assenyalat que els bancs són eficients a l'hora de distribuir els aliments, però que no serien res sense la feina dels "milers de voluntaris que ho fan possible, tant els dies de recollida com en les tasques de classificació".