Faber acull la relació entre dona i ciència en la residència sobre Feminismes

Del 15 d'octubre al 4 de novembre

Durant la residència, es plantejaran debats que fan referència a la presència de les dones en el camp científic
Durant la residència, es plantejaran debats que fan referència a la presència de les dones en el camp científic | @FaberResidency.
Redacció
11 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 12:15h
Després de la primera residència d'aquest curs 2018-2019, dedicada al Nou Periodisme, Faber acull, del 15 d'octubre al 4 de novembre, dones professionals que treballen en algun projecte relacionat amb gènere i ciència (STEM), amb investigadores, enginyeres, informàtiques, científiques, matemàtiques…

Faber va organitzar una primera residència dedicada a feminismes durant els mesos d’octubre i novembre de 2017. Hi van venir professionals, investigadores, docents, artistes i científiques d’arreu del món per a desenvolupar i compartir els seus projectes de treball. Contents de l’èxit que va tenir la convocatòria han decidit repetir aquest període ara amb el subtítol “Dona i ciència”.

Es tracta de parlar de la relació entre dona i ciència en un sentit molt ampli. Els projectes de treball reflectiran aspectes d’aquesta relació en qualsevol àmbit de les ciències socials, humanes, naturals o exactes. S'hi plantejaran debats que fan referència a la presència de les dones en el camp científic, preguntes sobre els biaixos i les estructures que determinen les posicions de poder, però també projectes que estiguin liderats per dones científiques, investigadores o professionals que puguin aportar el seu punt de vista sobre la ciència.

És per això que des de Faber han fet una crida a biòlogues, antropòlogues, psicòlogues, físiques, astrònomes, sociòlogues, químiques, lingüistes, historiadores, enginyeres, matemàtiques, arquitectes i tot tipus de professionals relacionades amb aquests àmbits.

Faber, la Residència d’Arts, Ciències i Humanitats de Catalunya a Olot és un projecte de l’Ajuntament d’Olot i de la Generalitat de Catalunya. La primera estada en residència la vam organitzar durant setembre de 2016 i des d’aleshores han passat per Faber més de 150 residents, hem organitzat activitats (conferències, trobades, taules rodones, seminaris, tallers…) a Olot i arreu de Catalunya, en instituts, centres culturals, biblioteques, empreses i universitats.

Les resident de Feminisme II
 
Tiina Sihto

Tiina Sihto
 
Gisela Carrasco

Gisela Carrasco
 
Paola Uparella

Paola Uparella
 
Supriti Dhar

Supriti Dhar
 
Parvin Ardalan

Parvin Ardalan
 
Courtney Carliss Young

Courtney Carliss Young
 
Irina Poleshchuk

Irina Poleshchuk
 
María Arteaga Villamil

María Arteaga Villamil
 
Eva Moreda

Eva Moreda
 
Edmé Dominguez

Edmé Dominguez
 
Ange Fitzgerald

Ange Fitzgerald
 
Vanesa Miseres

Vanesa Miseres
 
Kristina Marie Darling

Kristina Marie Darling

 
Arxivat a