Olot celebra el Dia Mundial de Conscienciació de l’Aturada Cardiorespiratòria

El 16 d'octubre, al Firal d’Olot, de les nou del matí a les set del vespre, es realitzaran tallers i demostracions pràctiques sobre reanimació cardíaca

El lema d'enguany de la celebració és: «Tots els ciutadans del món poden salvar una vida».
El lema d'enguany de la celebració és: «Tots els ciutadans del món poden salvar una vida». | CCR.
Redacció
11 d'octubre del 2018
Aquest pròxim dimarts, 16 d’octubre, és el Dia Mundial de la Conscienciació de l’Aturada Cardiorespiratòria organitzada per l’European Resuscitation Council (ERC) i que aquest 2018 s’emmarca amb el lema “Tots els ciutadans del món poden salvar una vida”. A Catalunya és el Consell Català de Ressuscitació de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques (CCR) qui organitza, un any més, aquesta jornada de conscienciació.

Al llarg d’aquest dia es realitzen diferents activitats arreu del territori català per donar a conèixer com actuar davant una aturada cardíaca i conscienciar així a la població. A Olot, de les nou del matí a les set del vespre, personal mèdic, infermer i tècnics d’emergències sanitàries del Servei d’Urgències de l’Hospital d’Olot, del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) i del TSC (Transport Sanitari de Catalunya) realitzaran tallers i demostracions pràctiques sobre reanimació cardíaca al passeig d’en Blay d’Olot, al Firal.

L’activitat té com a finalitat conscienciar a la població sobre la necessitat d’actuar de manera ràpida en cas de presenciar una aturada cardíaca. Les maniobres de RCP, iniciades de forma precoç, augmenten la supervivència i disminueixen el risc de patir seqüeles greus.

Les aturades cardíaques són responsables de més de 350.000 morts a l’any fora dels hospitals a Europa. A Catalunya, es produeix una mort sobtada cada dues hores i mitja per aquest motiu, és a dir, 10 morts cada dia, cosa que multiplica per 5 les morts produïdes per accident de trànsit. Diversos estudis han demostrat que, quan es produeix una mort sobtada cardíaca, el percentatge de supervivència augmenta al doble quan es realitzen maniobres de Ressuscitació Cardiopulmonar (RCP) i desfibril·lació precoç.

Es podran seguir les diferents actuacions arreu del territori català amb l'etiqueta #worldrestartaheart.
 

Pòster del el Dia Mundial de la Conscienciació de l’Aturada Cardiorespiratòria . Foto: CCR.

Arxivat a