Els Placers del Mercat d’Olot reben el Premi a la Millor Iniciativa Col·lectiva Territorial

Els el va atorgar ahir el Govern en reconeixement al projecte de Placer Virtual per l'atenció als clients amb noves tecnologies

Alguns dels placers del Mercat d'OLot, junt amb el president Quim Torra i el batlle, Josep M. Corominas, llueixen el guardó atorgat.
Alguns dels placers del Mercat d'OLot, junt amb el president Quim Torra i el batlle, Josep M. Corominas, llueixen el guardó atorgat. | @olotuit.
Redacció
10 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 10:23h
L'Associació de Placers del Mercat d'Olot va rebre ahir de mans del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, el Premi a la Millor Iniciativa Col·lectiva Territorial, que reconeix els projectes de dinamització comercial impulsats per les associacions que hagin destacat pel foment del comerç de proximitat en el seu territori. En aquest cas, és un reconeixement pel projecte “El Placer Virtual”, per la transformació del procés de compra i atenció al client mitjançant les noves tecnologies. a l'acte, a més de membres de l'associació, hi va assistir el batlle d'Olot, Josep Maria Corominas.

El Placer Virtual és una eina pensada per a la gent que “ja coneix” el mercat perquè el portal “no substitueix l’experiència de venir al Mercat, però sí que substitueix el temps d’espera”, segons David Jané, cofundador de Volcànic Internet, l'empresa que ha dissenyat l'aplicació. Per això s’ha enfocat aquesta eina per a totes aquelles persones que treballen i “des de l’oficina” poden demanar els seus productes al placer on van a comprar sempre. Una vegada ja s’ha encarregat tota la llista de la compra, tan sols cal acordar a quina hora ho pot anar a recollir el client.

El paradista reconeix que “una de les coses dolentes” que comporta anar al mercat és que “és lent perquè has de fer cua aquí i cua allà”. Encarregant el producte per aquest xatbot suposa estalviar-se totes aquestes cues i anar simplement a recollir la compra i pagar-la, directament, sense haver de demanar número.

El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va presidir aquest dimarts a Palau el lliurament dels Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial i als Establiments Centenaris de Catalunya. Els Premis, enguany en la seva 18a edició, són el reconeixement del Govern a les iniciatives més innovadores en comerç urbà. La Generalitat també reconeix la trajectòria de 23 establiments comercials centenaris i de 12 comerços amb més de 150 anys d’història.

Durant l'acte de lliurament, La consellera ha recordat que “quan parlem de comerç parlem de cohesió, veïnatge, dinamisme i, en definitiva, de fer ciutat. Parlar del comerç vol dir parlar de les persones, dels comerços amb personalitat. Vol dir innovar des de la tradició. Empreses que utilitzeu les mateixes receptes que fa 200 anys sense oblidar l’R+D”. Chacón ha fet una anàlisi ràpida del sector i dels seus reptes: “Genereu activitat econòmica, sumeu el 16% del PIB. Sou sense cap mena de dubte empresaris i empresàries. Som conscients també del procés de transformació en què es veu immers el sector degut als canvis d’hàbits dels consumidors, accentuats per la integració de noves tecnologies, que afrontarem conjuntament”.

 
Arxivat a