Perilla la continuïtat de la fira Liberisliber de Besalú si no hi ha suport

Tot i que l'organització assegura que es tracta de "l'esdeveniment editorial més important a Girona", l'edició del 2019 resta pendent d'una reunió al novembre

Centenars de persones han visitat la fira d'editorials independents a Besalú.
Centenars de persones han visitat la fira d'editorials independents a Besalú. | ACN.
Redacció
10 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 10:35h
Els centenars de persones que han passejat per Besalú (Garrotxa) aquest cap de setmana amb motiu de la 9a edició de la fira d'editorials independents Liberisliber podrien deixar de fer-ho a partir del 2019. L'organització del certamen assegura que ara mateix "no està gens clar" que continuï.

El director de la Liberisliber, Miquel-Àngel Codes, lamenta que les administracions "no aposten" per fer una fira com aquesta en una població com Besalú, que té menys de 3.000 habitants. "A Catalunya aquests esdeveniments només tenen la possibilitat d'existir a ciutats grans com Girona i Barcelona", denuncia Codes, que recorda que cada any acaben amb balanços de públic "molt exitosos". "Aquesta edició, no serà diferent, estem molt satisfets", ha reblat Codes.

I és que des de que es va obrir la fira aquest dissabte al matí, el degoteig d'amants de la lectura ha estat constant. A més, aquesta edició estrenava una nova ubicació, adjacent a la popular plaça Sant Pere. "Estàvem expectants per saber com funcionaria, però de seguida vam veure que tenia una bona resposta per part del públic", celebra el director.

Un dels motius d'aquest increment de públic és el pes que han anat guanyant altres gremis dins de la fira. En concret, els traductors i els il·lustradors, que han tornat a tenir espais específics i debats propis.

A més, la Liberisliber incorpora la música i li dóna un paper rellevant. Enguany, l'encarregat de tancar el certamen ha estat el gironí Adrià Puntí, amb un concert on els assistents han pagat a través del sistema de taquilla inversa. "Som una cruïlla cultural en tots els sentits", destaca Codes.

Crescuda exponencial

Codes recorda que la fira ha anat creixent de manera "exponencial" des del seu naixement el 2010. De fet, la primera edició comptava només amb una quinzena d'editorials vingudes d'arreu de l'Estat. Enguany són 63 les firmes que han exposat a la Liberisliber. "Seria una aberració que desaparegués una fira com aquesta que a més ajuda a cohesionar el territori", assenyala Codes.

Tot plegat es decidirà en una reunió que es farà el mes de novembre vnent i que serà "clau" per a decidir el futur de la Liberisliber a Besalú. "Evidentment espero que surti bé i que l'any vinent celebrem una edició tan especial com la desena", ha conclòs Codes.