1 de 10
RCR Aquitectes

Condecoren RCR Arquitectes com a Chevaliers i Officiers de l’Ordre des Arts et des Lettres de l’Estat francès

El president i el vicepresident de la Diputació de Girona van assistir a l'acte de lliurament a París

L'equip de RCR Arquitectes, el president i el vicepresident de la Diputació de Girona, i la ministra de Cultura francesa, Françoise Nyssen. | @diputaciogirona.
per Redacció, 9 d'octubre de 2018 a les 11:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest passat dijous, 4 d'octubre, es va celebrar a París l’acte de lliurament de la condecoració com a Chevaliers i com a Officiers de l’Ordre des Arts et des Lettres de l’Estat francès al prestigiós estudi RCR Arquitectes d’Olot. La condecoració els la va imposar la ministra de Cultura francesa, Françoise Nyssen, i va tenir lloc al Palais Royal de la capital gala. En representació de Catalunya hi van assistir el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el vicepresident segon, Albert Piñeira, que també es van reunir amb diversos senadors francesos i van tractar temes d’interès comú.

Des que fa trenta anys van fundar RCR Arquitectes, Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta han rebut nombrosos reconeixements que avalen la seva excel·lència en l’àmbit de l’arquitectura. L’any 2005 van obtenir el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat en l'apartat d'arquitectura; el 2008 ja van ser nomenats Chevaliers de l'Ordre des Arts et des Lettres de la República Francesa; el 2010, membres d'honor de l'Institut Americà d'Arquitectes (AIA); el 2012, membres d'honor internacionals del Reial Institut Britànic d'Arquitectes (RIBA); el 2015 van rebre la Medalla d'Or de l'Académie d'Architecture Française; el 2017 també van ser nomenats Officiers de l'Ordre des Arts et des Lettres de la República Francesa, i el mateix any se’ls va concedir el Premi Pritzker, que està considerat com el Premi Nobel de l’arquitectura.

 
Amb la voluntat de contribuir a la valoració de l'arquitectura, el paisatge, les arts i la cultura, la Diputació de Girona col·labora amb els arquitectes garrotxins per mitjà de la fundació RCR Bunka. Des de fa deu estius, la fundació organitza el Workshop Internacional RCR, que aplega a Olot unes 120 persones vingudes de més de 30 països.

 
En el marc del viatge institucional a París, Miquel Noguer i Albert Piñeira es van reunir amb diversos senadors francesos, a la seu de la mateixa cambra parlamentària, al Palau de Luxemburg. Van tractar matèries que afecten tant les comarques gironines com l’Estat francès, com ara projectes de cooperació transfronterera, la candidatura pels Jocs Olímpics de París de 2024 i, també, afers d’actualitat política. Durant la trobada, el senador dels Pirineus Orientals François Calvet va actuar d’amfitrió, acompanyat del també senador Jean Sol i el delegat interministerial dels Jocs Olímpics i Paralímpics de París 2024, Jean Castex.

 
 
Participació