La Bianyal comença divendres amb les activitats paral·leles de la Bianight 2018

Es presentarà l'obra "Fancinc", de Pere Llobera, a les sis de la tarda de l'església de Santa Margarida de Bianya, i a les vuit del vespre hi haurà un concert en format acústic de Joana Serrat

La Bianyal d'enguany s'activa ja aquest divendres amb les activitats paral·leles.
La Bianyal d'enguany s'activa ja aquest divendres amb les activitats paral·leles. | Martí Albesa.
Redacció
09 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 9:34h
Les activitats paral·leles prèvies a la Bianya! 2018, que se celebra aquest cap de setmana del 13 i del 14 d'octubre a la Vall de Bianya, es concentren aquest divendres a l'església de Santa Margarida de Bianya amb la presentació de l'obra "Fancinc", de Pere Llobera, a les sis de la tarda i, al mateix indret, a les vuit del vespre el concert en format acústic de Joana Serrat.

Presentació de l'obra "Fancinc", de Pere Llobera
 
El divendres, 12 d'octubre, a les sis del vespre, davant de l'església de Santa Margarida de Bianya, es presentarà el projecte Fancinc de Pere Llobera. Es tracta de sis publicacions que parteixen de l'estètica del fanzíne –convenientment readaptada i polida pel dissenyador Sergi lbañez–, que l'artista ha anat publicant des de l'any 2016. Cadascuna d'elles porta un títol genèric com "Error/Correcció/Error", "El foc", "El joc", "Tàctica" i "Ultradreta del pensament": conceptes entre quotidians i filosòfics, que es desenvolupen a partir de dibuixos, fotografies, relats, poemes i d'altres dispositius narratius. Aprofitant la publicació del darrer fanzíne que ha de tancar la sèrie -"¿Palacio Real?"-, es presentarà la reedició de tot el conjunt (els anteriors números s'havien exhaurit) amb un pockoging especial per donar unitat al conjunt.
 

El «Fancinc» de Pere LLobera aplega sis publicacions prèvies. Foto: @binariolot.


El resultat final s'ha produït conjuntament amb l'Associació Cultural Binari i suposarà la segona aportació d'Edicions limitades, un projecte per posar a disposició d'un públic ampli, obres artístiques originals, seriades i a baix cost.
 
Concert de Joana Serrat

El divendres, 12 d'octubre, a les vuit del vespre, s'ofereix un concert en format acústic de Joana Serrat a l'església de Santa Margarida de Bianya.

Joana Serrat i Tarré (Vic, Osona, 1983) és una cantautora catalana d'estil folk d'arrel americana amb tocs de pop que canta majoritàriament en anglès, però també, a vegades, en català. El seu folk intimista i evocador és de clares influències nord-americanes i canadenques. Amb el seu primer volum va ser escollida 'Artista Destacada de la Setmana' al web de Nashville Noisetrade i la seva música va sonar a les principals emissores musicals de parla anglesa.

Després de tres àlbums més, el seu darrer treball, Dripping Springs, ha estat escollit el Millor Disc de Folk de l'any 2017 per la revista Mondo Sonora i ha estat entre els millors a les llistes de mitjans internacionals com la BBC Scotland. Anteriorment, havia obtingut el Premi 'Continuarà', atorgat per  TVE-Catalunya; l'Altaveu 2016; el Premi dels Oients al Millor Disc de l'Any de l'emissora iCat, i el Premi de la Crítica al Millor Àlbum de l'Any en Altres Llengües, atorgat per la revista Enderrock.
 

El folk intimista i evocador d'arrels nord-americanes de la vigatana Joana Serrat se sentirà aquest divendres al Binight 2018. Foto: @binariolot.