VÍDEO La Greda Street Band s'acomiada amb un concert al Torín aquest dissabte

Després de 10 anys el grup musical garrotxí que reivindica l'orgull rural deixa els escenaris des d'Olot

Redacció
09 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 8:27h
«Orgull rural sempre» és el lema del concert de comiat de la Greda Street Band.
«Orgull rural sempre» és el lema del concert de comiat de la Greda Street Band. | @Gredastreetband.

Després de 10 anys de camí, el grup garrotxí Greda Street Band deixa els escenaris. La banda ho farà amb un concert a la sala El Torín el dissabte 13 d’octubre, a les 23:00 h, al costat de molts amics que els han acompanyat al llarg d’aquest viatge, en què, segons les seves paraules, "l’adéu el fem per justícia", perquè el projecte de la Greda "és una història d'èxit si entenem que des del principi mai va tenir cap pretensió, per tant, hem superat sempre totes les expectatives".

Alguns dels membres de la banda van iniciar aquest camí just quan tenien 20 anys i ara ja n'han fet 30 i els components ja no poden dedicar en conjunt el temps que el projecte mereix. Han passat, doncs, 10 anys des que va néixer el grup, que ho va fer amb l’objectiu d’amenitzar la sobretaula del sopar d’inauguració de l’entitat La Greda, de què alguns dels membres del conjunt musical formaven part. En aquell sopar van interpretar versions de cançons d’Olot d’una manera divertida i des d'aleshores, amb alts i baixos,no van parar.

En aquest camí hi ha hagut molts canvis –de membres, d'estils, d'objectius– fins que es va arribar al punt àlgid del seu segon àlbum, l'any 2015, Pobles de Terra Endins, que consolida la formació i els obre les portes a molts concerts.

El concert de comiat amb el lema "Sempre orgull rural" mostra fins a quin punt la Greda Street Band ha estat compromesa amb el territori per a reivindicar tot allò positiu que representa ser de comarques, un objectiu que ha impregnat l'esperit del grup des de bon principi. Per bé que no és un discurs “antiurbanita”, sí que defensa la dignitat de ser de poble. "Als nostres concerts sempre presentem el tema Orgull Rural fent una conjura col·lectiva com a grup, mai ningú ens farà baixar el cap pel fet de ser de poble", afirmen.

Com diuen en un dels darrers temes que han compost, "més enllà de les paraules, més enllà d’aquest avui, més enllà del temps i les fronteres seguirem creixent".
 

Cartell del concert de comiat de la Greda Street Band aquest dissabte a la sala El Torín d'Olot. Foto: @Gredastreetband.



 
Arxivat a