La 2a Cursa de la Dona a les Preses serà el 21 d'octubre amb dos recorreguts

Els beneficis de la iniciativa solidària, que l'any passat va desbordar les organitzadores –amb 1.832 participants–, es destinen a Oncolliga Girona

D'esquerra a dreta: Carles Roura, Love Lopera, Pere Vila i LluÏsa Ferrer, durant la presentació de la cursa.
D'esquerra a dreta: Carles Roura, Love Lopera, Pere Vila i LluÏsa Ferrer, durant la presentació de la cursa. | Martí Albesa.
05 d'octubre del 2018
Actualitzat a la 13:06h

Aquest matí de divendres, 5 d'octubre, en el novíssim Parc de l'1 d'Octubre de les Preses, s'ha presentat la segona edició de la Cursa de la dona, organitzada per l'entitat Els Enfilats en col·laboració mb l'Ajuntament, que tindrà lloc el pròxim 21 d'octubre amb la novetat que a la cursa de 5 km se n'afegeix enguany una altra de 10 km i que les inscripcions només es podran fer en línia, fins al 14 d'octubre, per evitar l'allau que es va produir en la primera edició, en què van participar 1.832 corredores per a recaptar fons per a l'Oncolliga Girona, que té cura d'oferir serveis a les dones malaltes pel càncer de mama a la comarca de la Garrotxa.

En l'acte de presentació hi han intervingut, en primer lloc el batlle de les Preses, Pere Vila; la presidenta d'Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer, i, Love Lopera, representant del grup de dones que organitza aquesta cursa, que ha explicat les característiques i novetats d'aquesta cursa solidària.
 

Lluïsa Ferrer, presidenta d'Oncolliga Girona, ha destacat la gran aportació d'aquest tipus d'iniciatives. Foto: Martí Albesa.


Així, enguany, d'una banda, hi haurà dos recorreguts: l'habitual de 5 km –adaptat a tot tipus de mobilitat– i un altre de 10 km, que s'endinsarà per senders i senderols al voltant del Parc de Pedra Tosca i el carril bici. També, com a novetat d'aquesta segona edició cal destacar que qui hi vulgui participar només podrà fer la inscripció en línia al web de la cursa fins al 14 de setembre. De fet, en l'edició anterior l'últim dia s'hi van inscriure 400 persones i això va desbordar l'organització quant a les previsions logístiques, ja que no s'esperaven un èxit tan gran, per bé que en aquesta ocasió pensen que cal superar o, si més no, igualar la xifra de participants. "Les coses fetes amb el cor sempre surten bé", ha afirmat Love Lopera durant la presentació de la cursa, que també comptarà amb la col·laboració dels alumnes de sisè de l'escola La Bòbila, que es faran càrrec de la barra de bar per a aconseguir fons per al seu viatge de fi de curs.
 

Enguany s'espera superar o igualar l'allau de participants de la primera edició. Foto: Martí Albesa.


Lluïsa Ferrer, en nom d'Oncolliga Girona –on van a parar els diners recaptats durant la cursa–, ha manifestat que "amb granets de sorra podem arribar a fer dunes", tot agraint l'aportació a l'entitat que signifiquen aquest tipus d'iniciatives, que l'any passat va aconseguir recaptar més de 7.000 euros, destinats a millorar la vida de les pacients amb càncer de mama de la comarca de la Garrotxa. La presidenta de l'Oncolliga ha destacat que enguany l'entitat, a més dels centres d'Olot, Sant Esteve d'en Bas i les Preses, comptarà, també, amb una delegació a Riudaura. De fet, són moltes les malaltes que agraeixen que enguany puguin assistir a sessions gratuïtes de fisioteràpia a Olot gràcies als beneficis aplegats.

El batlle Pere Vila –acompanyat del regidor d'Esports, Carles Roura– ha destacat que des de l'Ajuntament de les Preses continuaran donant suport al cent per cent a aquesta iniciativa perquè torni a ser "un èxit tan rotund de participació i organització" com l'any passat. Vila ha recordat que la participació en la primera edició va superar amb escreix el nombre d'habitants censats al poble; per això, el fet d'ajudar el grup de veïnes que representa Love Lopera és, per al batlle, "un orgull" per a les Preses.


La cursa començarà a les 10 del matí i la sortida dels dos recorreguts es realitzarà des del Parc 1 d’Octubre (davant l’escola la Bòbila). La cursa es podrà fer corrent o caminant. És una cursa no competitiva, no hi haurà cronometratge ni classificacions. A l’arribada hi haurà esmorzar per a totes les participants així com una flashmob que anirà a càrrec d’Ani totfitness, un vídeo del qual ja és a les xarxes (vegeu-lo aquí dalt) perquè tothom el pugui aprendre i practicar.
 
Arxivat a