La Fageda premiada per la seva transparència

Telefónica i la revista "Compromiso Empresarial" la trien, junt amb 9 empreses més, per les bones pràctiques de transparència i bon govern

Cristòbal Colón, de La Fageda, va rebre ahir el guardó a Madrid.
Cristòbal Colón, de La Fageda, va rebre ahir el guardó a Madrid. | @fageda.
Redacció
04 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 8:57h
Aquest dimarts, 2 d’octubre, a la seu social de Telefónica a Madrid, es va celebrar l’acte de lliurament de premis a les bones pràctiques en transparència, rendició de comptes i bon govern durant el 2017. Van ser guardonades 10 empreses procedents de tot l’Estat espanyol i d’Iberoamèrica. La Fageda ha estat l’única empresa catalana distingida.

Els premis, convocats per Telefónica i la revista Compromiso Empresarial, editada per la Fundación Compromiso y Transparencia, han reconegut pràctiques ètiques com emprar un llenguatge clar en les pòlisses d’assegurança (DKV), la transparència en els concursos públics (app ConcursaPy al Paraguai), la igualtat de gènere en els consells (Asociación Española de Ejecutiv@ y Consejer@s) o la transparència en la informació fiscal (Agència Tributària). La resta de pràctiques reconegudes pertanyen a Indice Dyntra, Chivatos, BBVA, l’Asociación Española de Contabilidad y Adminsitración de Empresas i l’app Elapedia.

En el cas de La Fageda Fundació, es tracta de "la primera organització no lucrativa que ha assumit voluntàriament el compromís de publicar un informe anual de govern corporatiu per retre comptes de com acompleix els compromisos i bones pràctiques de bon govern. Per això ha adaptat el format d’empreses cotitzades a les circumstàncies d’una fundació".

Les 10 pràctiques guardonades s’han seleccionat entre més de 60 candidatures rebudes i després d’una ronda on 20 d’aquestes es van sotmetre a votació popular a través del Facebook. Aquesta puntuació va ser presa en compte per un jurat professional.

La Fageda Fundació es una entitat sense afany de lucre que té com objectiu oferir feina real i digna a les persones de la comarca de la Garrotxa que pateixen malaltia mental o discapacitat intel·lectual, a través de l’explotació d’una granja de vaques, d’horta i fruiterar, la producció de iogurts, gelats i melmelades i la prestació de serveis de jardineria i d’atenció als visitants.