Les propostes del Consell dels Infants es fan realitat a Olot

És el cas dels missatges positius als parcs infantils, la campanya “carrers nets per Festes del Tura”, un room scape i l’organització del Mercat de la Joguina d'aquest diumenge

Alguns dels membres del Consell dels Infants que van participar al darrer ple junt amb el batlle i els regidors municipals d'Olot.
Alguns dels membres del Consell dels Infants que van participar al darrer ple junt amb el batlle i els regidors municipals d'Olot. | @olotuit.
Redacció
03 d'octubre del 2018
El Consell dels Infants d’Olot es va consolidant curs rere curs. Avui, amb la il·lusió d’encetar la nova edició d’enguany, també anem fent recompte de tot allò que s’ha proposat i que es va acomplint.

És el cas del fulletó amb missatges positius per estar als parcs, que els Representants del Consell dels Infants van estar treballant i que es va difondre a tots els nens i nenes de les escoles d’Olot. Els nens i nenes van fer primer una reflexió al voltant d’aquelles actituds que és important que tinguem quan estem en un parc infantil, i de totes les propostes van escollir els 7 missatges que consideraven més importants per tal de gaudir dels espais de joc públics en companyia de tothom.

També cal esmentar la il·lusió que va suposar fer la campanya “carrers nets per Festes del Tura”, fruit d’una proposta on demanaven a l’Ajuntament que per festes hi hagués més neteja però també millors actituds cíviques. Així, van rebre l’encàrrec de l’equip de govern on se’ls va proposar que col·laboressin en difondre aquest missatge, i els nens i nenes del Consell dels Infants van enregistrar un vídeo que s’ha pogut veure a Olot Tv, els cinemes d’Olot i a través de les xarxes socials.    
                       
Una de les altres coses que van proposar va ser poder tenir un room scape gratuït i en un lloc interessant de la ciutat. Aquesta proposta també s’ha recollit i des de les àrees de cultura i educació de l’Ajuntament s’està acabant de perfilar un room scape que es desenvoluparà al Parc Nou. Serà per als alumnes de 6è, i a dia d’avui totes les escoles ja s’hi han apuntat. Els participants hauran de desvetllar una sèrie d’enigmes per arribar a trobar una solució relacionada amb la millora del medi ambient.

El Mercat de la Joguina, aquest diumenge

Finalment, els nens i nenes van proposar organitzar un mercat de segona ma per reutilitzar coses que ja no fan servir. L’activitat que proposaven fer s’assembla molt al Mercat de la Joguina que organitza l’AOAPIX i la resposta de l’Ajuntament va ser que participessin en aquesta activitat que fa temps que es fa a la ciutat amb molt d’èxit. Des de l’AOAPIX s’ha inclòs el logo del Consell dels Infants en les seves accions de difusió del Mercat de la Joguina, els han enviat una carta a tots els nens i nenes que formaven part del Consell dels Infants el curs passat donant-los les gràcies per la seva proposta i convidant-los a participar en l’edició d'aquest diumenge 7 d’octubre del Mercat de la Joguina.
 

Cartell del Mercat de la Joguina d'aquest diumenge, 7 d'octubre. Foto: AOAPIX.


Amb totes aquestes bones notícies comencem una nova edició del Consell dels Infants 2018-2019, que ja s’està preparant per poder treballar amb tots els alumnes de 5è de la ciutat noves propostes i reptes a assolir.

Per a més informació: www.conselldelsinfantsolot.cat.
Arxivat a