Unes 12.000 persones van participar de les activitats del Firal a Festes del Tura

Són les dades del sistema de recompte d’assistència que, per primera vegada, ha tingut la Festa Major d’Olot

Un dels actes amb més públic va ser el ball de la faràndula del dissabte 8 al migdia amb més de 1.500 persones.
Un dels actes amb més públic va ser el ball de la faràndula del dissabte 8 al migdia amb més de 1.500 persones. | Martí Albesa.
Redacció
03 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 18:07h
Coincidint amb les Festes del Tura, Olot ha posat en marxa un sistema de comptador d’assistència. Amb antenes situades al nou Firal i la Plaça Major, han permès comptabilitzar el públic que ha participat dels actes organitzats en aquests escenaris.

Segons les dades facilitades per l’empresa Best Free Wifi, unes 12.000 persones van participar de les activitats del Firal tant divendres com dissabte a la nit. El moment amb més afluència va ser durant el concert de Txarango que va reunir més de 10.000 persones el divendres 7 de setembre. Les altres nits de Festes es van comptabilitzar una mitjana de 9.000 persones durant la nit del diumenge 9 i 6.000, el dilluns 10.
 
Pel que fa a la plaça Major, un dels actes amb més públic va ser el ball de la faràndula del dissabte 8 al migdia amb més de 1.500 persones. En aquest mateix espai, una mitjana de 5.000 persones van acostar-se a les actuacions de nit.
 
Les dades d’assistència a Festes del Tura han estat facilitades per l’empresa Best Free Wifi que ha col·locat un sistema de comptador de persones a dos dels escenaris principals. Els detectors de presència identifiquen el número de persones que porten dispositius mòbils i que, per tant, es poden connectar a una xarxa wifi. Amb la col·locació de les antenes que permeten aquest mesurament, l’Àrea de Festes disposa ara de dades d’assistència a les activitats programades que els permetrà, d’una banda, per poder fer balanç de com han anat aquest any i, de l’altra, tenir-les en compte a l’hora de programar els actes de l’any que ve.