VÍDEO I FOTOS De la multitudinària inauguració de la plaça de l'U d'Octubre a Olot

L'antiga plaça del Teatre de la capital garrotxina ha aplegat més de 1.500 persones en la commemoració del referèndum del primer d'octubre de 2017

L'acte d'inauguració a Olot de la nova plaça de l'U d'Octubre de 2017 ha aplegat vora 1.500 persones.
L'acte d'inauguració a Olot de la nova plaça de l'U d'Octubre de 2017 ha aplegat vora 1.500 persones. | Xavier Borràs.
01 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 21:46h
Una gernació de vora 1.500 persones s'ha aplegat des de dos quarts de vuit del vespre a Olot,, a la nova plaça de l'U d'Octubre de 2017, que s'ha inaugurat avui en commemoració de la jornada del primer d'octubre d'ara fa un any. Per bé que hi eren presents els polítics i regidors del municipi (tret del PSC), no hi han participat ja que ha estat conduït des de les entitats de la capital garrotxina. L'acte ha comptat amb l'actuació de músics i cantaires –els mateixos que dilluns rere dilluns s'apleguen davant l'Ajuntament de la capital per reclamar la llibertat dels presos polítics i els exiliats–, la participació d'una jove estudiant que aquell primer d'octubre de fa un any era el primer cop que votava (tenia 18 anys acabats de fer), la presència –també a l'escenari– d'un àvia olotina de 104 anys i la lectura del manifest unitari de la Plataforma de l'1 d'Octubre.
 

Olot ha respost massivament en la commemoració del primer d'octubre de 2017. Foto: Xavier Borràs.


L'encesa d'una estelada ha acompanyat el cant d'Els Segadors, amb què s'ha clos l'acte de remembrança, amenitzat amb crits de "Llibertat presos polítics" i "Independència"i que ha presidit una urna des de dalt de l'escenari.
 

El públic ha escoltat en silenci el record del primer d'octubre de 2107 d'una àvia olotina de 104 anys. Foto: Xavier Borràs.


Aquesta nova plaça, que fins avui duia el nom de plaça del Teatre, ocupa un ampli espai que va del passeig d'en Blay pel carrer dels Dolors, fins als carrers de Sant Ferriol i de Sant Rafael. L'Ajuntament d'Olot va aprovar de canviar-ne el nom en el ple celebrat el passat mes d'abril.

A la Garrotxa, durant aquest diumenge i dilluns, s'han fet diversos actes commemoratius a Besalú. la Canya, Castellfollit de la Roca, Mieres, Montaguit i Oix, Olot, les Planes d’Hostoles, les Preses, Riudaura, Sant Feliu de Pallerols, Sant Joan les Fonts i la Vall d’en Bas.

Igualment, el CDR garrotxí (ADL Garrotxa), ha participat activament en el tall de les vies de l'AVE aquest matí a Girona.

 
Arxivat a