Ajuntaments catalans pengen una pancarta amb el lema «Republiquem» per reivindicar l'1-O

És una iniciativa de l'AMI per posar de relleu el compromís del món local amb la construcció de la república que també s'ha fet visible a la Garrotxa

La pancarta de l'AMI a l'Ajuntament d'Olot hi lueix des de ben de matí d'aquest primer d'octubre.
La pancarta de l'AMI a l'Ajuntament d'Olot hi lueix des de ben de matí d'aquest primer d'octubre. | @olotuit.
Redacció
01 d'octubre del 2018
Actualitzat a la 13:14h
Ajuntaments catalans, com el d'Olot i la Vall d'en Bas, han penjat a les 9 hores d'aquest dilluns una pancarta al balcó dels edificis consistorials per reivindicar l'1-O i posar de manifest el seu compromís amb la construcció de la república.

Es tracta d'una iniciativa de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), que ha escollit les 9 hores per donar inici coincidint amb l'hora que van obrir els col·legis electorals de l'1 d'octubre avui fa un any. L'associació ha fet arribar una lona als 786 ajuntaments que té associats així com un manifest perquè sigui llegit pels alcaldes.

En el text es remarca el compromís del món local amb Catalunya, els valors democràtics, la pau, el diàleg, amb totes les persones anònimes que van fer possible el referèndum, amb els resultats de l'1-O i amb els "presos polítics i exiliats" i la República Catalana, entre d'altres.
 

La pancarta del Republiquem s'ha fet visible a l'Ajuntament de la Vall d'en Bas aquest matí. Foto: @ajuntamentbas.