Ésdansa 2018

Guardonen l'Ésdansa als II Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural Català

Va rebre el premi Previsora General al Projecte de Gran Format en l'acte celebrat aquest 25 de setembre al Centre Cultural de Terrassa

per Redacció, 28 de setembre de 2018 a les 10:25 |
Alguns dels representants de l'Ésdansa en el moment del lliurament del guardó. | @esdansa.
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest passat dimarts, 25 de setembre, a 2/4 de 8 del vespre va tenir lloc l’acte de lliurament dels II Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural Català al Centre Cultural de Terrassa en què el festival Ésdansa va rebre el premi Previsora General al Projecte de Gran Format.
 

L’ens de l’Associacionisme Cultural Català, entitat organitzadora del certamen, convoca els premis amb l’objectiu de prestigiar el conjunt d’entitats de les terres de parla catalana que treballen a favor de la cultura i del progrés social. Els premis compten amb cinc categories: Premi Arç Cooperativa al millor Projecte (adreçat a iniciatives que no hagin superat els 6.000 € en despeses), el Premi Previsora General al millor Projecte (per a aquelles iniciatives que sí hagin superat aquesta xifra), el Premi BBVA de l’Associacionisme Cultural Català a l’Entitat, el Premi Ens a la Persona i el Premi Tornaveu al Mitjà de Comunicació.
 
L’acte, que va ser conduït per l’actor Biel Duran, va ser ple d’actuacions de diferents disciplines i va voler tenir molt present al terrassenc Lluís Puig, conseller de Cultura actualment exiliat a Brussel·les, per la seva gran tasca en l’àmbit de la cultura popular.
 

Ésdansa rep aquest guardó en un dels seus millors moments i després d’haver tancat una edició de rècord que van poder gaudir més d’11.000 persones. El festival de dansa d’arrel tradicional està més viu que mai, i així ho indica aquest ÉS en present d’indicatiu davant de dansa, que representa la filosofia del festival en entendre la dansa d’arrel tradicional en present, per ser ballada i ser creada avui.

Ésdansa, a més a més, balla i convida a ballar entorn els 360º de la dansa d’arrel tradicional, des de les danses vives que es ballen a la plaça, passant pels treballs dels esbarts i fins arribar al sector professional de la dansa que crea a partir de la tradició i l’arrel tradicional.
 

 

Participació