Els noms més posats

Aquests són els noms més posats al nadons que van néixer el 2017

L'Idescat ha fet pública la llista amb els més freqüents entre els naixements

per Redacció, 27 de setembre de 2018 a les 11:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Marc i Júlia són els noms més escollits pels pares durant el 2017. Aquest dijous, l'Idescat ha presentat la llista dels noms més posats a Catalunya l'any passat. Dels 34.297 nens nascuts, 719 es diuen Marc i de les 32.198 nenes, 634 es diuen Júlia. 

Marc segueix una tendència descendent iniciada el 2003, quan es va posar aquest nom a 1.640 nadons, seguit d'Àlex/Álex, Pol, Nil i Jan, mentre que en el cas de les nenes, el nom de Júlia/Julia supera el de Martina (l'any 2016 va ser el més freqüent), seguit per Emma, Maria/María i Lucía. 


On s'han utlitzat més aquests noms?

Marc és el més posat a l’Àmbit Metropolità, al Camp de Tarragona, a les Terres de l’Ebre i a Ponent, mentre que a les Comarques Centrals comparteix la posició amb el nom de Nil. A les Comarques Gironines és Martí, a l’Alt Pirineu i Aran és Nil i al Penedès és Hugo i Àlex/Álex.


Pel que fa als noms de nena, Júlia/Julia és el més posat a l’Àmbit Metropolità, les Comarques Gironines, les Terres de l’Ebre i a les Comarques Centrals. Lucía és més freqüent al Camp de Tarragona, Carla a Ponent i Arlet a l’Alt Pirineu i Aran. Al Penedès els noms d’Emma i Martina comparteixen la primera posició.

 

Els noms més posats a Catalunya el 2017  Foto: Idescat


Per altra banda, l'Idescat també revela que els naixements han disminuït un 3,6% el 2017, amb un total de 66.495 nadons que han nascut vius, segons dades provisionals, i l'edat mitjana de les mares que han tingut el seu primer fill ha estat de 31 anys. Entre els països de la Unió Europea, només Itàlia registra una edat "tan alta"; de fet, en el curs de l'última dècada aquesta edat mitjana ha augmentat gairebé dos anys.
 

Consulta els noms més posats a Catalunya per províncies o comarques

 

Arxivat a:
Societat, nadons, Idescat, noms
Participació