L'Esbart Marboleny inicia el nou curs a les Preses amb més de 150 balladors

Les inscripcions per a aquesta nova temporada ja estan obertes per a tots aquells que s’animin a ballar i preservar les danses d’arrel tradicional i la cultura popular

L’Espai de dansa d’arrel tradicional de les Preses és l'ànima del gran festival És Dansa.
L’Espai de dansa d’arrel tradicional de les Preses és l'ànima del gran festival És Dansa. | Martí Albesa.
Redacció
26 de setembre del 2018
La primera setmana d’octubre l’esbart arrenca el curs 2018-2019 a l’Espai de dansa d’arrel tradicional de les Preses amb noves danses i molta activitat. El dimarts 2 d’octubre començarà aquesta nova temporada que acabarà el mes de juny i que proposarà un recorregut per diferents danses d’arrel tradicional tot treballant la tècnica, l’expressivitat i les aptituds rítmiques a través de jocs i activitats mentre els infants i joves es diverteixen. Les inscripcions per a aquesta nova temporada ja estan obertes per a tots aquells que s’animin a ballar i preservar les danses d’arrel tradicional i la cultura popular.

Actualment, l’esbart està format per més de 150 balladors repartits en diferents grups d’edat. Els més petits de tots formen part de Marboleny Escola, dirigit a nens i nenes de 4 a 14 anys, que té l’objectiu que els infants prenguin consciència de la música i la dansa d’arrel tradicional i on s’hi treballen aptituds rítmiques i expressió corporal.
 

Els més petits de tots formen part de Marboleny Escola, dirigit a nens i nenes de 4 a 14 anys. Foto: @marboleny.


Marboleny Jove és aquell espai per a nois i noies d’entre 15 i 18 anys que vol ser una eina per donar a conèixer i promoure entre els joves la música i la dansa catalana d’arrel tradicional, convertint-se en un element d’expressió artística i d’identitat personal i col·lectiva. Amb dansaires ja formats i consolidats l’esbart compte amb el Cos de Dansa, per més de 18 anys, on es treballa la creació de nous muntatges coreogràfics sempre a partir del llenguatge de la dansa catalana d’arrel tradicional.

L’Esbart Marboleny ofereix un mes de prova gratuït per a totes aquelles persones que s’animin a provar-ho. Les inscripcions per a aquest nou curs ja estan obertes a tothom que tingui ganes de ballar i de conèixer d’una mica més a prop la cultura dels països catalans.

Horaris

•    LLUNA. P4 i P5. Dimarts de les 18 h a les 19 h
•    SOL. 1r i 2n. Dimecres de les 18 h a les 19 h
•    CASCAVELLS. 3r. Dijous de les 18 h a les 19 h
•    ESPARDENYES. 4t i 5è Dijous de les 18 h les 19 h
•    ESCLOPS. 6è, 1r i 2n d’ESO. Dimarts de les 17.30 h a les 19 h
•    BASTONS. 3r i 4t d’ESO. Dimarts de les 19 h a les 20.30 h Més informació al 972 69 34 85 o a marboleny@marboleny.cat.

I per si en vols saber més

El Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny va néixer a les Preses (Garrotxa) l’any 1976. La intenció era, i continua sent, treballar per la dansa i la música catalana d’arrel tradicional, incentivant la recerca, la promoció i l’aprenentatge i la formació. I ho fa a través de tres agents adherits al Cercle: el Grup de Recerca Folkòrica de la Garrotxa, el festival Ésdansa i l’Esbart Marboleny, tots tres instal·lats, des de l’octubre del 2006, a l’Espai de Dansa d’Arrel Tradicional.
 
Arxivat a