La 100% Tondo aplega més de 700 ciclistes en un emotiu homenatge a Sant Joan les Fonts

La Tondo Kids es consolida en la seva cinquena edició amb més de 120 infants inscrits

Enguany, com a novetat, la sortida i l'arribada de la cursa ha estat a Sant Joan les Fonts.
Enguany, com a novetat, la sortida i l'arribada de la cursa ha estat a Sant Joan les Fonts. | @santjoanfontsaj.
Redacció
26 de setembre del 2018
Més de set-cents ciclistes i dos-cents voluntaris han participat en la vuitena edició d’aquesta marxa cicloturista que s’ha celebrat a Sant Joan les Fonts aquest passat cap de setmana. L’esdeveniment, compta des del seu inici amb dos recorreguts de 68 i de 144 quilòmetres cadascun, passant pels escenaris habituals d’entrenament de Xavi Tondo, el ciclista resident a la Garrotxa que va morir al 2011 en un accident domèstic i que és homenatjat des de fa set anys per aquesta marxa. 

La novetat d’enguany ha estat que la sortida i arribada era a Sant Joan les Fonts, tant de la volta curta com de la llarga, fet que ha facilitat als ciclistes la participació a l’esdeveniment esportiu amb el mateix punt de sortida i arribada. 
 
El premi, ser-hi

Preservar a la memòria de l’amic Xavi Tondo és l’objectiu que persegueixen amb la marxa cicloturista 100% Tondo els organitzadors i amics del ciclista vallenc i garrotxí d’adopció. 
La finalitat de la marxa no és la de competir sinó la de recordar el ciclista realitzant les dues rutes que ell solia fer per entrenar-se.

Com és habitual en cada edició, la 100% Tondo ha comptat amb la participació de professionals del ciclisme i del món de l’esport que volen retre homenatge al seu company Xavi Tondo. Enguany amb presència a l'esdeveniment esportiu de Purito Rodríguez.
Abans de començar la cursa, Joan Espona, l’alcalde del municipi ha fet entrega dels obsequis que el consistori ha preparat per als familiars d'en Xavi Tondo, i s'han encarregat de fer el tall de cinta.

La consolidació de la Tondo Kids

Xavi Tondo apostava pel ciclisme infantil i per aquest motiu enguany s'ha consolidat la Tondo Kids en la seva cinquena edició. Una prova que forma part del campionat provincial, puntuable per la Copa Catalunya, i que ha tingut lloc aquest dissabte 22 de setembre amb un recorregut urbà per Sant Joan les Fonts, que ha comptat amb 120 nens i nenes d’edats compreses entre els 5 i 12 anys.

Un any més l’organització i l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts agraeixen a les entitats del municipi i el Consell Comarcal, als col·laboradors, protecció civil, Mossos d’esquadra i sobretot als voluntaris la seva ajuda, ja que sense ells aquesta marxa no seria possible.