Torna Orígens el 6 i el 7 d'octubre a Olot per a consolidar-se com la fira agroalimentària de Catalunya

En aquesta setena edició aposta pel producte ecològic, amb el segon concurs de coques de forner i Menorca com a territori convidat, a més dels cuiners "estrellats", les aules de cuina i tast i 62 estands amb 90 productors

L'escenari quasi màgic del Mas La Ferreria, a la Vall de Bianya, va acollir la presentació d'Orígens.
L'escenari quasi màgic del Mas La Ferreria, a la Vall de Bianya, va acollir la presentació d'Orígens. | Martí Albesa.
25 de setembre del 2018
Actualitzat el 26 de setembre a les 11:55h
Aquest dilluns a mig matí s'ha fet conèixer el detall de la pròxima Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya, Orígens 2018, que torna, en aquest setena edició, el 6 i el 7 d'octubre, al Recinte Firal d'Olot (Garrotxa), tot reforçant l’aposta pel producte ecològic, Menorca com a territori convidat i el segons concurs de coques de forner de Catalunya, que enguany es dividirà entre coques dolces i salades. Durant tot el cap de setmana, reconeguts cuiners i productors oferiran diverses activitats amb un protagonista destacat: els productes de qualitat.

En la presentació, en l'escenari quasi màgic del Mas La Ferreria, a la Vall de Bianya (Garrotxa) hi van intervenir el regidor de Promoció Econòmica d’Olot, Estanis Vayreda; Pep Palau, director de l’empresa Pep Palau von Arend & Associats (empresa organitzadora d’Orígens) David Coloma, gerent de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, i Santi Reixach, batlle de la Vall de Bianya.
 

Santi Reixach, Estanis Vayreda i Pep Palau durant la pesentació d'Orígens al Mas La Ferreria de la Vall de Bianya. Foto: Martí Albesa.


Enguany, l’Aula de Cuina comptarà un any més amb reconeguts professionals, molts dels quals lluint-hi la seva estrella Micehlin. Enguany, el dissabte, hi oferiran sessions de cuina en directe els estrellats Carles Gaig (Restaurant Gaig, Barcelona) i Fran Agudo (Tickets Bar, Barcelona); també Albert Mendiola (Marimorena, Sant Boi de Llobregat), Premi Cuiner de l’Any Fòrum Gastronòmic Girona 2017; Sílvia Anglada (Es Tast de Na Sílvia, Menorca) i Lluís Fernàndez (Els Pescadors, Llançà). El diumenge serà el torn del cuiner Xavier Lorés, també amb una estrella Michelin (La Cuina d’en Simon, Tossa de Mar), Jordi Llobet (L’Ó, Món Sant Benet, Sant Fruitós de Bages), David Colom (L’Hostalet, Hostalets d’en Bas) i tancarà l’estrellat Jordi Juncà (Ca l’Enric, Vall de Bianya).
 
L’Aula de Tast acollirà tastos de diversos productors presents a la fira. El dissabte el públic assistent podrà degustar les infusions i el te kombutxa d’Alma Tea; les cerveses artesanes de Girona Excel·lent; els productes osonencs d’Osona Terra; els productes amb tòfona de Noir & Blanc; i els vins i formatges de Suriol, Terres de Vidalba, Molí de Ger i Tros de Sort. El diumenge hi haurà tastos guiats amb productes de l’Empordà a càrrec de Girona Excel·lent; un tast de productes de Menorca; de dolços de Vallflorida Xocolaters i de caves amb Parató i Pagès Entrena.
 
Per la seva banda, com sempre, els nens podran gaudir d’activitats pensades per a ells amb diversos tallers.
 

Com cada any, la bossa de la fira agroalimentària es repartirà entre els qui acudeixin a l'Origens 2018. Foto: Martí Albesa.


La fira: 62 estands i 90 productors

En total la fira comptarà amb 62 estands que acolliran uns 90 productors. D’aquests, un 25% hi participaran per primera vegada la qual cosa confirma la fidelitat per part de molts d’ells però també l’interès creixent que desperta una fira especialitzada com Orígens.
 
Pel que fa la fidelitat cal destacar la presència, un any més, de la Vall de Bianya que, sota la marca De Bianya, ha participat en totes les edicions de la fira. L’alcalde, Santi Reixach, ha destacat l’aposta dels productors del territori per la fira la que consideren un magnífic aparador. En aquests edició hi participaran amb sis productors: embotits casolans de Can Dorca, formatge de Mas Farró, Viamel, farro de Mas la Tria, pa Nàsia i formatge fresc del restaurant Mas La Peça.
 
L’edició d’enguany manté el format i enforteix l’aposta iniciada l’any passat amb una notable presència de productes ecològics que ja representen el 30% dels productors participants, un 6% més que el 2017.
 
Pel que fa a la procedència dels participants un 33% provenen de les comarques de Girona, especialment de la Garrotxa, un 29% de les de Barcelona, un 16% de les de Lleida i un 12% de les de Tarragona.
 
En referència als sectors, Orígens comptarà amb propostes molt diverses que van des d’embotits, làctics, carns, cervesa, pastisseria o fleca fins a melmelades, olis, fruits secs, verdures, infusions, vins, licors, caves, tòfona o espècies, entre d’altres.
 
Menorca, territori convidat

Aquesta edició tindrà de nou territori convidat, que serà Menorca. Sis petits productors de l’illa seran presents a Orígens. Portaran formatges, embotits, pa, carns i licors sota la marca Made in Menorca i amb el suport del Consell Insular de Menorca. A més, la menorquina Sílvia Anglada, oferirà una sessió a l’Aula de Cuina i tots els productors, conjuntament, una a l’Aula de Tast.
 
2n Concurs de coques de forner de Catalunya

Després de l’èxit de l’any passat amb més de 40 coques participants, enguany se celebrarà el 2n Concurs de coques de forner de Catalunya. Serà el dissabte 6 d’octubre a la tarda. Forners d’arreu presentaran les seves coques i un jurat format per representants dels sectors del pa, la pastisseria, la formació, el periodisme gastronòmic i gurmets serà l’encarregat de determinar quina és la millor coca dolça i salada. L’objectiu del concurs és contribuir a enaltir l’ofici de forner, promoure un dels seus productes més característics i incentivar-ne la qualitat.
 
Entre els premis no hi faltarà una nova edició del Premi al Millor Producte i al Millor Estand d’Orígens 2018.
 
El preu de l’entrada a la fira és de 5€ i inclou 5 tiquets de tast. A més de tastar, el visitant també podrà comprar directament al productor. L’Aula dels Nens té un preu de 2 euros i l’Aula de Tast d’1. Les inscripcions per a aquestes espais es realitzaran a l’entrada de la fira. L’horari serà el dissabte, des de les 10 del matí a les 9 del vespre, i el diumenge des de les 10 del matí a les 8 del vespre.
 
Orígens compta, entre d’altres, amb el suport de la Diputació de Girona i Dipsalut.

 
El que no et pots perdre a l'Orígens 2018.
 
 
La Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya és un esdeveniment enogastronòmic on els productors i els productes de qualitat són els principals protagonistes.
Aquest 2018 arriba a la setena edició després d’un gran èxit de públic i de participació de productors en les sis edicions anteriors. 
A Orígens, el visitant pot:
Aprendre: a les sessions de cuina en directe que fan reconeguts cuiners
Tastar: els millors productes de proximitat que ofereixen els expositors
Comprar: directament al productor
El 6 i 7 d'octubre de 2018 a Olot, al Recinte Firal d'Olot (carrer de Madrid, 2).
 

A més de l'espai firal Fira Orígens compta amb tres espais d’activitats:

Aula de cuina: Demostracions de cuina en directe de la mà de reconeguts professionals. Accés lliure per als visitants de la fira.
Aula de tast: És l’espai reservat per a les activitats dels expositors. Tastos i maridatges dels productes amb distintius de qualitat presents a la fira. Preu: 1€ (les inscripcions es faran a l'entrada del recinte)
Aula dels nens: Tallers de cuina per als més petits. Preu: 2€. Les inscripcions es realitzaran a l'entrada del recinte.

Podeu seguir Orígens 2018 a les xarxes:
Twitter: @firaorigens.
Facebook: /firaorigens.
Instagram: @firaorigens.
Arxivat a