Voluntariat

VÍDEOS Es posa en marxa el nou punt de voluntariat al casal cívic d’Olot

L’Ajuntament d’Olot i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa engeguen una campanya per ampliar el nombre de persones implicades en el teixit associatiu

per Redacció, Olot | 24 de setembre de 2018 a les 07:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Garrotxa és una comarca amb un gran teixit associatiu. S’estima que hi ha entre 350 i 400 associacions actives i que a través del voluntariat i dels centenars de persones que en participen, dediquen molts esforços a potenciar i donar vida a la comarca. Aquest factor sumat a la riquesa del teixit associatiu, que és present en gairebé tots els àmbits (educatiu, cultural, social, esportiu, juvenil, mediambiental...) va motivar a l’Ajuntament d’Olot la necessitat de repensar la relació existent entre les entitats i l’administració local per tal que conjuntament poder acompanyar i donar suport a totes les entitats de la ciutat que, dia a dia, fan d’Olot una ciutat més activa, participativa i en definitiva, millor.

 
En aquest marc neix el SISA, el Servei Integral de Suport a les Associacions que pretén ser un nou servei municipal que respongui a les necessitats pròpies de les associacions i sigui consensuat i dissenyat amb elles, les inclogui com un actor principal a l’hora de prendre decisions i garanteixi una igualtat en el tracte i un accés equitatiu als recursos de totes les associacions de la ciutat.

 
Des del SISA i a través d’una enquesta en la qual van participar un centenar d’entitats i de les converses dels grups de discussió organitzats amb 50 associacions es va poder dibuixar i definir quines són les seves principals necessitats. Aquesta diagnosi va servir també per crear la Taula del SISA, un espai de trobada entre diferents persones vinculades al teixit associatiu i l’Ajuntament en el qual es decideixen les accions a dur a terme per donar un suport real al teixit associatiu.


  
“La Garrotxa, també” és el primer resultat del treball de la Taula del SISA amb l’ànim  de  fer  una  crida  a  la  participació  de  la  població  amb  les  associacions i entitats,  per  tal  d’ampliar  el  seu  teixit  social  i  donar  a  conèixer  les  seves  activitats, ja que són precisament aquestes les dues principals necessitats que les associacions plantegen.   

L’estudi creatiu El Gallinero és l’autor de la  campanya que parteix  del  concepte  de  suma,  on  tothom  pot  combinar  la  vida  personal  i  la  implicació  a  les  entitats  a  través  del  compromís.  La  campanya, que compta amb vídeos realitats per Marc Planagumà,  mostra  aquest  compromís,  a  partir de  10  testimonis  reals  de  garrotxines  i  garrotxins,   que  pertanyen  a  diferents  àmbits  de  l’acció  social,  i  que  representen  la  diversitat  de  la  comarca. 

Els  testimonis  són  exemples  amb  qui  la  població  es  pot  identificar.  És  a  través  de  les  seves  experiències  vitals  i  de  col·laboració,  que  s’ha elaborat  el  guió  de  la  campanya,  destacant  el  caràcter  actiu,  associatiu,  flexible,  cívic,  implicat, organitzat  i  solidari  inherent  en  els  habitants  de  la  comarca. 
 

Els vountaris que han participat en el vídeo de promoció de les entitats al Torin. Foto: @olotuit.

 
La presentació de la campanya ha tingut lloc aquest passat divendres al vespre al Torín. Ha anat a càrrec del regidor de Benestar Social d’Olot, Pep Berga; Anna Casamitjana, coordinadora del Servei d'Atenció a la Comunitat del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, Gemma Prat, que ha format part de la taula del SISA i Cesc Grau de l’estudi El Gallinero.

Abans de l’acte al Torín s’ha presentat el nou punt de voluntariat que s’ha posat en marxa avui mateix. Un espai de referència per a associacions i per a qualsevol persona que vulgui fer voluntariat, participar del teixit associatiu de la comarca o col·laborar de manera puntual en activitats de la ciutat. El punt està ubicat al Casal Cívic d’Olot (carrer Lorenzana, 2) i estarà obert tots els dimarts i dimecres de 16 a 20h i els dijous de 10 a 14h.
 

Cartell de la campanya de voluntariat. Foto: @olotuit.


 

 

Participació