La CUP Olot subscriu al 100% les propostes LGBT+ d'Alliberem-nos

El regidor Lluís Riera creu que moltes de les mesures que es demanen ja es poden aplicar i que no entrarien en un pròxim equip de govern que no les admetés

Lluís Riera, de la CUP Olot, posa damunt el pas zebra arc iris de la plaça Mercat d'Olot.
Lluís Riera, de la CUP Olot, posa damunt el pas zebra arc iris de la plaça Mercat d'Olot. | Martí Albesa.
21 de setembre del 2018
Actualitzat a les 16:49h
El regidor de la CUP Olot, Lluís Riera, ha explicat avui –a peu del pas zebra arc iris de la plaça Mercat de la capital garrotxina– que la seva formació política subscriu fil per randa, al cent per cent, les 20 propostes que el col·lectiu LGBT+ Alliberemen-nos de la Garrotxa ha fet als grups municipals de l'Ajuntament d'Olot de cara als pròxims comicis, que se celebraran el maig de 2019.

La CUP, de primer, es felicita que hi hagi un col·lectiu d’aquest tipus a la comarca de la Garrotxa, una comarca de tall conservador, que al llarg del temps ha estigmatitzat, segons RIera, "les persones que han tingut una forma d’estimar, de ser i de sentir-se diversificada al patriarcat i al concepte heterosexual clàssic i bàsic i quei han patit una sèrie de prejudicis i mancances a nivell social".

Per al regidor cupaire la immensa majoria de les peticions del col·lectiu Alliberem-nos són pròpiament de sentit comú i d’aplicació immediata, sobre principis fonamentals quant a la llibertat de ser, d’estimar i de sentit, i una altra part "potser és una mica més complexa per a desplegar-ho, però no vol dir que no sigui necessari fer-ho. Entenem que tots els vint punts són imprescindibles d’assolir en un projecte a curt i mig termini" i, per això, anuncia que només entrarien en un pròxim equip de govern que sorgís de les eleccions si s'admetessin totes les propostes del col·lectiu LGBT+. "Cal començar a desplegar tots aquests vint punts i especialment els que es poden aplicar de forma immediata", ha afegit Riera.

Per a la CUP Olot una mesura immediata podria ser la proposta d'Alliberem-nos que es fa d'emprar la llengua de manera inclusiva (que no exclogui el col·lectiu LGBT+ ni les dones) en els documents, formularis i registres municipals, eliminar les marques de gènere (com ara les formes ell/ella, sr./sra., pare/mare, marit/esposa etc.) o el masculí genèric. També, en l'àmbit laboral, oferir suport per a la inserció laboral de les persones trans o incloure una clàusula a favor de la igualtat LGBTI en la guia i decret de clàusules socials que afecten a totes les empreses i entitats licitadores de l’Ajuntament. Un altre exemple de mesura a aplicar al més aviat possible, segons Riera, seria eliminar la segregació per gènere en els lavabos i vestuaris per prevenir la LGBTfòbia.

"Aquesta és la nova cosmovisió que hem de tenir per a ser una ciutat molt més avançada i eliminar aquestes anomalies que el temps deixa com a evidència del passat", ha reblat Riera.

+ Descarregueu-vos les 20 propostes del col·lectiu LGBT+ per a les eleccions municipals 2019.


 
Arxivat a