La Fundació Impulsa comença el curs a la Garrotxa amb 19 becaris

Familiars dels alumnes escollits s'han reunit se amb representants de la institució per a conèixer els darrers detalls del projecte i resoldre dubtes

Redacció
20 de setembre del 2018
Actualitzat a les 16:58h
Alguns membres de la Fundació es van reunir amb els pares dels alumnes al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Olot.
Alguns membres de la Fundació es van reunir amb els pares dels alumnes al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Olot. | Bassegoda Grup.
Tot és a punt per a la primera fornada d’alumnes becats per la Fundació Impulsa a la Garrotxa. Per una banda, la setmana passada, els dinou escollits van signar el conveni i ja estan llestos per començar el curs en diferents centres que ofereixen formació professional.  De fet, dimarts passat, alguns membres de la Fundació es van reunir amb els pares dels alumnes al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Olot, cedit per a l’ocasió. Allà van poder conversar amb Carles Cuyàs, president de la Fundació Impulsa, i Jordi Rabat, ambaixador de l’entitat a la Garrotxa, en un ambient distès, i fer-los arribar els seus darrers dubtes sobre el funcionament del projecte.

I és que la Fundació ofereix un programa flexible, que estudia i s’adapta a les necessitats de cada alumne. Per això, també hi van ser Júlia Fabregó, coordinadora de la Fundació, i Luca Prats, psicòloga i tècnica de les mentories, que van remarcar la importància del seguiment personal. Rabat va afegir que, tant de les empreses com dels mentors, esperen un nivell d’implicació i motivació que s’equipari a la de l’alumne: “han de tenir l’essència de la Fundació Impulsa”. Per la seva banda, Cuyàs va començar felicitant els pares però, sobretot, els alumnes, deixant clar que la seva confiança es diposita en ells. I Fabregó va tancar acomiadant-se dels pares, fent-los saber que estaran a la seva disposició, però que l’objectiu és que els joves siguin responsables dels seus estudis i del projecte del que formen part. “A partir d’ara, que ells comencin a caminar sols”, va dir. Això sí, de la mà de la Fundació.

La Fundació Impulsa va néixer a Osona, formada per quatre joves empresaris, i ja ha ajudat més d’un centenar d’estudiants. Els escollits per a la beca són joves de setze anys que volen estudiar formació professional, i que necessiten un ajut econòmic que els proporciona la Fundació, a través de les donacions que fan empreses de la zona. A la Garrotxa, de moment se n’han aconseguit dinou. Aquest ajut es tradueix en una targeta moneder i un ordinador portàtil per a cada alumne. A banda, cadascun d’ells té assignat un mentor, generalment del món de l’empresa, especialitzat en el sector professional que interessi al jove. De fet, els estudiants hauran de trobar-se obligatòriament un cop al mes amb els mentors, i hauran de respondre un qüestionari amb la mateixa freqüència. A més a més, els joves oferiran un retorn a la societat en forma de voluntariat.

En aquesta línia, Cuyàs va explicar que enguany han afegir una “clàusula moral” al contracte: on s'especifica que, si en el futur l’alumne es guanya la vida, es compromet a tenir una implicació social. “No és un deute.”, va dir el president de la Fundació, “Seria en tot cas un deure. A nosaltres no ens deu res, però pensem que ens agradaria que en el dia de demà retornessin alguna cosa a la societat, ja sigui en forma de donacions, de mentoratge o de col·laboracions en qualsevol causa”.

La propera trobada prevista serà entre els alumnes i els mentors, on podran establir una dinàmica de treball conjunta i, tot seguit, a nivell individual, acabar de concretar les seves trobades particulars.
 
Reptes i motivacions, a la jornada anual Impulsa

Els reptes i motivacions dels nous professionals per a l’empresa seran el tema central de la jornada anual Impulsa, que tindrà lloc dijous vinent, 27 de setembre, a 2/4 de 7 de la tarda, a l’Edifici Ter de Novatilu (Manlleu). S’adreça principalment als empresaris d’Osona i de la Garrotxa, que vulguin conèixer el projecte. El president de la Fundació Impulsa donarà la benvinguda, i tot seguit els assistents podran escoltar la conferència “El futur de la feina i la feina del futur”, de Jordi Serrano, soci fundador de Future for Work Institute. Tot seguit, Serrano passarà a formar part d’una taula rodona que també comptarà amb la presència de Guillem Clofent, director general de Girbau; Inka Guixà, directora general de La Farga Yourcoppersolutions, S. A., i Giovanni Inturrisi, CEO de Zoetis.