Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya

El territori ADRINOC es veu afavorit amb 668.642 euros dels ajuts Leader

Amb seu a Olot i Figueres, dóna suport i assessorament a empreses i emprenedors de la Garrotxa, Osona, el Pla de l’Estany, la Selva, l'Alt Empordà i el Gironès

per Redacció , 20 de setembre de 2018 a les 08:30 |
La comarca de la Garrotxa és una de les afavorides per a optar als ajuts Leader. | Xavier Borràs
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest 17 de setembre de 2018 s’ha publicat la convocatòria d'ajuts Leader per aquesta anualitat, amb una dotació prevista per les empreses o persones emprenedores de l’àmbit territorial d’ADRINOC (Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya) de 668.642€ que fomentaran una inversió aproximada d’uns 2M d’euros en el territori.
 

Es tracta d’uns ajuts destinats a diversificar i promoure l’economia en zones rurals que permeten obtenir fins a un 40% de subvenció a fons perdut per millorar o crear activitats econòmiques en els municipis integrats a ADRINOC. Aquests ajuts són convocats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i cofinançats amb fons europeus FEADER, que es promouen i gestionen a través de Grups d’Acció Local, com és el cas de l’Associació ADRINOC.
 

ADRINOC, amb seu a Olot i Figueres, dona suport i assessorament a totes aquelles empreses i persones emprenedores que es vulguin acollir al programa d’ajuts Leader per crear, millorar i/o ampliar els seus negocis ubicats en qualsevol dels 75 municipis rurals de les comarques de l’Alt Empordà, la Garrotxa, Osona, el Pla de l’Estany, la Selva i el Gironès adherits a l’entitat.
 

Des d’ADRINOC es fomentaran projectes d’inversió que creïn ocupació, que diversifiquin el teixit productes de l’àmbit territorial, que estiguin promoguts per joves i que minimitzin el canvi climàtic d’acord amb els objectius estratègics, recollits en l’Estratègia de Desenvolupament Local d’ADRINOC 2014‐2020, elaborada el 2015 mitjançant un procés obert, participatiu i consensuat amb la ciutadania, les organitzacions i les entitats del territori.
 
Les persones que s’hi vulguin acollir ho podran fer fins l’17 d’octubre 2018 i podran contactar amb l’equip tècnic d’ADRINOC per a rebre assessorament personalitzat i informació més detallada dels ajuts Leader, a Olot (972271600), a Figueres (972503088) i a través de l’info@adrinoc.cat.
 

 

Participació