Dijous i divendres el transport públic serà de franc a Olot

Amb aquesta mesura l’Ajuntament d’Olot s’adhereix a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Els punts de recàrrega de la Solfa i la Rotonda per a vehicles elèctrics depassen ja les 500 en menys de mig any

Aquest dijous i divendres els olotins podran utilitzar les quatre línies de TPO i els més de 80 punts de parada de franc.
Aquest dijous i divendres els olotins podran utilitzar les quatre línies de TPO i els més de 80 punts de parada de franc. | Martí Albesa.
Redacció
19 de setembre del 2018
Aquest dijous 20 de setembre i divendres 21, tothom qui vulgui podrà utilitzar el TPO (trasnport públic d'Olot) sense bitllet. Amb aquesta mesura l’Ajuntament d’Olot s’adhereix a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura perquè totes les veïnes i veïns de la ciutat puguin utilitzar les quatre línies de TPO i els més de 80 punts de parada gratuïtament amb l’objectiu de potenciar l’ús del transport públic.
 
A la pàgina web www.teisa-bus.com/ca/tpo podeu consultar els horaris i les parades del TPO:

Línia A (color vermell): Les Tries – Bonavista
Línia B (color verd): Sant Miquel – Pla de Dalt
Línia C (color taronja): Les Tries – Hostal del Sol
Línia E (color blau): Estació d’autobusos – Sant Pere Màrtir
 
És el segon any que l’Ajuntament d’Olot promou l’ús del transport públic gratuït coincidint amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. En l’anterior edició i durant dos dies, un total de 2.897 persones van utilitzar gratuïtament el TPO.
 
Sota el lema ‘Combina i mou-te!’, la Setmana Europea de la Mobilitat, a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, promou la utilització de diferents modes de transport segons el tipus de desplaçament. Durant tota aquesta setmana s’organitzen activitats per apropar formes de transport més sostenible, segur i saludable.
 

El punt de recàrrega situat a l’aparcament del parc de Malatosquer, a la Solfa. Foto: Martí Albesa.


Cinc-centes rècarregues de vehicles elèctrics

Conicidint amb aquesta promoció per a una mobilitat sostenible, l'Ajuntament ha avançat algunes dades sobre l'ús dels punts de recàrrega de la Solfa i la Rotonda, que es van instal·lar i posar en funcionament l'abril i el juny d'enguany, respectivament.

Segons va assenyalar el regidor Pep Berga, el total de recàrregues entre ambdues estacions ha estat, fins ara, de 501, amb una potència de 5.947 kw, especiament de cotxes elèctric que transiten per la ciutat provinents d'altres poblacions.

A la Solfa s'hi han fet 382 recàrregues i a la Rotonda 119, amb què l'estalvi en emissions contiaminants cada vegada és més gran.


 
Arxivat a