L'agenda escolar amb un llaç groc del Parc Natural de la Garrotxa no es retira

Segons el regidor Pep Berga, la "desafortunada" inclusió d'un llaç groc a la pàgina 155 del volum editat pel Parc Natural només ha provocat la queixa d'unes cinc o sis famílies

La pàgina 155 de l'agenda escolar on apareix el llaç groc.
La pàgina 155 de l'agenda escolar on apareix el llaç groc. | Xavier Borràs.
18 de setembre del 2018
Actualitzat a les 12:55h
El regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Olot va aclarir ahir que l'Agenda de la Garrotxa que ha editat el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa ni es retirarà ni se substituirà per cap altra, contràriament al que s'afirma en alguns mitjans de comunicació.

Segons Berga, sembla que un treballador de l'empresa que cada any edita el Parc va prendre la iniciativa, "desafortunada", d'incloure un llaç groc al peu de la pàgina 155 del volum, que coincidia amb un dels fulls de comunicació amb els pares, per bé que ningú no se'n va adonar. Per al regidor de Cultura, es tracta d'una "anècdota, segurament feta sense mala intenció", que només ha rebut, que ell en tingui coneixement, la queixa d'unes 5 o 6 famílies. En tot cas, "si algú se sent ofès –va afegir Berga– pot arrencar aquesta pàgina", com sembla que ja han fet en alguna escola sense consultar-ho als pares o als alumnes.

El regidor també va aclarir que l'Ajuntament no posa un euro en la producció d'aquest text escolar –que es reparteix entre uns 2.000 alumnes de primària a la comarca–, sinó que simplement es limita a distribuir-lo per les escoles de la ciutat a través de l'Institut Municipal d'Educació.
 

Coberta de l'Agenda de la Garrotxa que ha editat enguany el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Foto: Xavier Borràs.