El Mirador del Puigsacalm

El conseller El Homrani inaugura a la Vall d'en Bas el nou centre de serveis per a la gent gran

El Mirador de Puigsacalm té 42 places de residència i 50 places d'atenció diürna. També ha visitat la residència Sant Jaume d’Olot, l’Oficina de Treball i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

per Xavier Borràs , Vall d'en Bas, 14 de setembre de 2018 a les 16:04 |
El conseller Chakir el Homrani parla amb una usuària del nou centre per a la gent gran durant la inauguració del Mirador del Puigsacalm. | Martí Albesa.
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, juntament amb el batlle de la Vall d’en Bas, Lluís Amat, ha inaugurat aquest divendres al matí el nou centre de serveis per a la gent gran, El Mirador de Puigsacalm. Es tracta d’una equipament que disposa de 42 places residencials i una cinquantena d’atenció diürna. Actualment l’equipament, ja en funcionament, acull a 7 residents i a 1 usuari en el servei d’atenció de dia.
 
Durant la inauguració el conseller ha destacat la importància d’impulsar uns serveis socials centrats en la persona i que li permetin envellir a prop de casa. “Perquè quan l’atenció a les persones grans se centra a respectar els seus desitjos, preferència i forma de vida, esdevé proactiva, generadora de confiança i confort, així com enfortidora de les capacitats i habilitats personals i socials”, ha dit El Homrani.
 

Lluís Amat –amb el batlle d'Olot al darrere– ensenya una de la cambres del centre al conseller El Homrani i al gerent, Marc Roca. Foto: Martí Albesa.


Per la seva banda,el batlle de la Vall d’en Bas ha volgut agrair a totes aquelles persones que, al llarg d’aquests anys, han fet possible que El Mirador del Puigsacalm avui sigui una realitat. També, ha volgut destacar la qualitat i dedicació dels professionals que hi treballen.
 
La Generalitat ha aportat 1,2 milions d’euros al finançament de la construcció del centre a través del conveni de caixes i del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).
 
D’altra banda, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies també ajudarà als usuaris que reuneixin els requisits a pagar les despeses de la plaça a través d’una prestació econòmica vinculada (PEV). Aquesta prestació, inclosa en la Llei de la dependència, se situa entre 255 i 715 euros per als graus III i II en el cas de plaça residencial, i entre 108 i 429 euros (graus III, II i I) per a plaça de centre de dia. 
 
Visita a Olot
 
El conseller El Homrani també ha visitat la residència Sant Jaume d’Olot. Acompanyat del batlle Josep Maria Corominas, el conseller ha fet un recorregut per les instal·lacions i ha visitat els treballs de reforma del centre.
 
Posteriorment, el conseller ha visitat l’Oficina de Treball i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

 

Participació