«Signes i Estructures» d'Antoni Tàpies arriba al nou Àmbit Sant Lluc d'Olot

El nou local de l'associació artística al passeig d'En Blay acull a partir d'aquest divendres una inèdita exposició de 33 gravats del gran artista provinents de col·leccions particulars

Josep Abelló, president d'Àmbit Sant LLuc i comissari de l'exposició, al costat d'una de les obres d'Antoni Tàpies.
Josep Abelló, president d'Àmbit Sant LLuc i comissari de l'exposició, al costat d'una de les obres d'Antoni Tàpies. | Xavier Borràs.
14 de setembre del 2018
Actualitzat a les 8:26h
La nova seu de l'associació Àmbit Sant Lluc bé valia una bona exposició i així serà a partir d'aquest divendres, a les 19:00 h, a Can Constants, al número 53 del passeig d'En Blay, al Firal, en què es podrà veure una inèdita exposició del gran artista que va ser Antoni Tàpies (1923-2012), amb 33 gravats provinents de col·lecions particulars que, a més, es posaran a la venda.

Ho va anunciar aquest dijous Josep Abelló, president de l'associació i comissari d'aquesta exposició, i Ppep Berga, regidor de Cultura, ja que l'Ajuntament d'Olot ha contribuït a la reforma dels baixos del nou local que acollirà les exposicions a venir, com la que s'inaugura just aquest divendres sobre Antoni Tàpies. Berga va apuntar la possibilitat que a la inauguració hi assistís Elsa Ibar, directora general de la Direcció General del Patrimoni Cultural.
 

Una de les obres d'Antoni Tàpies que s'exposa al nou local de l'associació. Foto: Xavier Borràs.


En l'exposició del Tàpies s'hi podran veure una trentena d'obres gràfiques de diferents èpoques, formats i tècniques que permeten visualitzar diferents etapes de l'artista. El títol de l'exposició vol indicar que “signes i estructures” són dos dels elements significatius que cal destacar i observar en les obres exposades.

— Signes i símbols com la creu, el més i el menys, la A, la T,... ; les parts del cos humà, com les mans, els peus, els ulls, el crani, ...; elements quotidians, com les ulleres, la camisa, la cadira…
— Estructures,  materials i tècniques diferents que el Tàpies utilitza en les seves obres: aiguatinta, carborúndum, resines, vernissos, timbrats, collage, relleus, pintura plàstica, ...
Amb aquesta exposició es pretén que els visitants es passegin, observin i interpretin aquest món tan particular que és  l'Univers Tàpies.
 

El nou local de l'associació se situa a Can Constants, al Firal, amb el nom de «L'Àmbit. Espai d'Art». Foto: Xavier Borràs.


L'associació Àmbit Sant Lluc

Àmbit Sant Lluc és una associació sense ànim de lucre constituïda actualment per una seixantena de membres socis que majoritàriament són artistes, alguns familiars d'artistes i també persones interessades en el projecte associatiu.
 
El compromís de l'associació és amb la ciutat d'Olot, concretament amb l'art i la cultura de la comarca. Per això en els seus Estatuts hi figuren els fins següents:
  • Promoure l'art en el sentit més ampli del terme.
  • Preservar i promoure l'obra dels artistes d'Olot i comarca a partir del segle XX fins a l'actualitat, l'art contemporani i emergent.
  • Organitzar activitats artístiques d'arreu que es considerin interessants per la vida cultural de la Garrotxa.
  • Promoure i difondre nacionalment i internacionalment l'art de la Garrotxa.
Per aconseguir-ho realitzen les següents activitats:
  • Fer exposicions  a L'Àmbit,  l'espai d'art de l'associació a Can Constans del Firal i també a altres sales i espais d'arreu.
  • Establir contactes amb altres entitats i associacions  per col·laborar i portar a terme activitats culturals i artístiques.
  • Realitzar subhastes d'art de forma presencial als locals de l'associació i també subhastes online al web www.ambitsantlluc.com.
Van començar les seves activitats fa justament dos anys, l'estiu de 2016, al local de la plaça Rector Ferrer, núm 13. Les tretze exposicions allà presentades i les diverses activitats realitzades en l'antiga seu van indicar el camí a seguir i van donar la confiança necessària per a emprendre aquesta etapa que inicien aquest mes de setembre en la nova seu de Can Constans del Firal amb l'exposició que s'inaugura aquest divendres, 14 de setembre, a les 19 h i que servirà d'inauguració oficial del nou local. Aquest nou espai distribueix en dues grans sales i un ampli passadís; també, disposa d'un pati (encara per reformar), en què s'hi podran fer conferències i actuacions diverses.
 

El nou local es distribueix en dues grans sales i per un ampli passadís. Foto: Xavier Borràs.


 
Arxivat a