Aquest dissabte continua el projecte de recerca dels fongs de la Garrotxa

Amb una sortida matinal organitzada per la Delegació de la Garrotxa de la Institució Catalana d'Història Natural (ICHN)

Redacció
14 de setembre del 2018
Actualitzat a les 7:45h
L'objectiu d'aquestes sortides és elaborar un catàleg de fongs comarcal.
L'objectiu d'aquestes sortides és elaborar un catàleg de fongs comarcal. | @ICHN_Garrotxa.
Aquest dissabte, 15 de setembre, conjuntament amb l'Associació Micològica Joaquim Codina i el Museu dels Volcans d'Olot, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, la Delegació de la Garrotxa de la Institució Catalana d'Història Natural (ICHN) organitza una sortida matinal que s'emmarca en el projecte de recerca i divulgació d'"Els fongs de la Garrotxa".
 
La sortida per a conèixer "Els fongs de la Garrotxa" anirà a càrrec de micòlegs de l'Associació Micològica Joaquim Codina. El punt de trobada serà a l'aparcament del Casal dels Volcans, al Parc Nou d'Olot, a les 9:00 h del matí i l'activitat s'allargarà fins a l'hora de dinar.

En aquestes sortides només es recol·lecta el material necessari per a la seva identificació., amb l’objectiu de conservar la riquesa micològica.

El projectes de recerca d'"Els fongs de la Garrotxa

La Delegació de  la Garrotxa de l'ICHN va engegar aquesta primavera passada un projecte de recerca i de divulgació sobre el fongs de la Garrotxa. Durant els propers dos anys, els participants recolliran citacions de fongs de la comarca per tal d'elaborar un catàleg de fongs.

S'hi poden apuntar tant persones amb coneixements com persones que no en tinguin, però que vulguin aprendre en les diferents sortides col·lectives o mitjançant els recursos que l'entitat oferirà a través de xarxes i Internet. També, s'hi poden apuntar persones amb molta o poca disponibilitat de temps.

L'entitat ja té en marxa diferents grups de recerca participativa sobre flora, molses, líquens, papallones diürnes, saltamartins, libèl·lules..., grups que han elaborat diferents publicacions d'aquests temes a la comarca.
 

El cartell de la sortida micològica d'aquest dissabte. Foto: @ICHN_Garrotxa.