L'Escola Municipal d'Expressió promou l'aprenentatge intergeneracional

El pròxim dilluns 17 de setembre s'obre el període de matriculació per a una àmplia oferta d'activitats per al curs 2018-2019

El regidor de Cultura, Pep Berga, i Tavi Algueró, director de l'EME, han presentat les novetats d'aquest curs.
El regidor de Cultura, Pep Berga, i Tavi Algueró, director de l'EME, han presentat les novetats d'aquest curs. | Xavier Borràs.
13 de setembre del 2018
Actualitzat a les 17:49h
Aquest matí de dijous, 13 de setembre, el director de l'Escola Municipal d'Expressió d'Olot (EME), Tavi Algueró, junt al regidor de Cultura, Pep Berga, han presentat les novetats que ofereix el centre situat a l'avinguda de Sant Joan de les Abadesses, especialment el fet que a partir d'aquest pròxim dilluns, 17 d'octubre, s'obre el període de matriculació a l'àmplia oferta de cursos, tallers i activitats d'aquest nou curs 2018-2019.

Pep Berga ha volgut destacar que, com ocorre ja en altres centres municipals (Escola de Música, Casal Cívic), per primera vegada l'EME no dividirà les persones per l'edat que tinguin. Efectivament, a banda dels cursos especialment pensats per a les mainades fins als 12 anys, la resta s'oferiran a tothom que sigui adult, és a dir, que ja hagi complert els 18 anys, amb què el concepte "gent gran" restarà descartat.

Així, doncs, una de les novetats per a aquest curs 2018-2019 és que dins la programació de l’escola s’hi engloba tota l’oferta de "gent gran" que fins el curs passat oferia l’Institut Municipal d’Educació. A partir d’aquest curs, s’ha ampliat l’oferta d’activitats per a adults: s’ofereix un taller de joieria, un de teatre i un de taller de patchwork... De fet, els alumnes de més de 60 anys tindran bonificacions en la quota. L’Escola Municipal d’Expressió, que va finalitzar el curs passat amb més de 250 alumnes, vol, així, potenciar l’aprenentatge intergeneracional i acostar la creativitat a tots els públics.
 

El director de l'EME, Tavi Algueró, en l'aula de dibuis i pintura de l'escola. Foto: Martí Albesa.


Novetats d'enguany

Tavi Algueró ha volgut destacar la varietat de cursos que ofereix l'Escola, no solament els ja habituals (dibuix, pintura, ceràmica, fotografia, patchwork…), sinó d'altres de nous com les masterclass de ganxet o l'scrapbooking (treballs manuals amb paper i cartró), un curs intergeneracional que tindrà un primer tast d'ham i esquer, gratuït, el vinent 20 de setembre de 4 de la tarda a 8 del vespre per a captar les persones que hi puguin tenir interès.

També, com a novetat d'enguany, s'ofereix un taller de joieria artística –de la mà de la Mariona Piris–, que s’impartirà els dimarts de 10 a 13h i bé els dimecres de 15.30 a 18.30h, i un taller de teatre, a càrrec de la reconeguda actriu Anna Aumatell, els dijous de 18.30 a 20.30h.
 
Per a les mainades de 3 a 11 anys s'ofereix explorArt, expressió plàstica, iniciació al teatre, l’art del teatre, creació teatral, creacions amb fang, i il·lustració i còmic. Per a joves a partir de 12 anys s’hi podran trobar propostes com el taller d’il·lustració i còmic, arts plàstiques LAB, LaborActori Jove (creació teatral col·lectiva), un taller monogràfic de màgia creativa i com a novetat s'obre el taller de scrapbooking ja esmentat als joves.

Per a més informació podeu consultar la pàgina web escolaexpressio.olot.cat.  Per a inscripcions us podeu dirigir a l'Escola Municipal d'Expressió (Av. Sant Joan de les Abadesses, 20-22) de 2/4 de 6 a 2/4 de 8 de la tarda o bé mitjançant internet a la pàgina web de l’Ajuntament www.olot.cat. Hi ha temps fins al 21 de setembre.

Una escola única

No tots els municipis de Catalunya poden gaudir d’una escola d’art com la d’Olot, a tot estirar potser n’hi ha una quinzena, sufragada pels pressupostos públics, uns 90.000 euros en el cas de l’Escola Municipal d'Expressió d'Olot (EME), incloses despeses de funcionament, materials, cursos de formació per al professorat, etc..

Entre 9 i 10 mestres, amb Tavi Algueró al capdavant, imparteixen durant tot l’any cursos anuals d’expressió plàstica, il·lustració i còmic, creacions amb fang, teatre o de noves o renovades “arts” com els ja esmentat de scrapbooking, màgia creativa, joieria, fotografia, patchwork o les masterclass mensuals de ganxet.

Com va dir el director de l’EME, Tavi Algueró, a NacióGarrotxa, “el que provoquem és l’afició per l’art i la creativitat”, i fins i tot pel descobriment de nous talents que a les escoles reglades molts cops passen desapercebuts, on l’educació plàstica, tret de comptades excepcions, “grinyola”.

De fet, del centre ja n'han sortit uns quants talents, que es dediquen professionalment, per exemple, al disseny d’animació i a la creació de jocs en 3D, al còmic o a l’espectacle, com és el cas, per posar un exemple prou conegut, del jove actor olotí Marcel Borràs, que triomfa a la televisió, al cinema i als escenaris i que on primer es va formar és a les aules de l'Escola.
Arxivat a