La Trepitja Garrotxa serà el 13 i el 14 d'octubre a Oix amb nous recorreguts

Enguany, aquesta cursa 100% solidària amb els infants malalts de càncer, ha escurçat l'Ultra a 84 km i la Trail a 53 km, amb menys asfalt i més cims a pujar

Ramon Regí, Pep Berga, Paco Gil i Joan Domènech han presentat l'edició d'enguany de la Trepitja Garrotxa.
Ramon Regí, Pep Berga, Paco Gil i Joan Domènech han presentat l'edició d'enguany de la Trepitja Garrotxa. | Xavier Borràs.
13 de setembre del 2018
Actualitzat a les 18:05h
Aquest matí s'ha presentat a l'Ajuntament d'Olot la cinquena edició de la Trepitja Garrotxa Solidària, una cursa que ja s'ha consolidat de manera progressiva, tant pel que fa als participants –més de 600 en la darrera edició– com en els trajectes per l'Alta Garrotxa –ara amb més cims a pujar–, que han millorat de mica en mica i cada cop defugen més trepitjar asfalt.

El Centre Excursionista Olot (CEO) –que organitza l'esdeveniment– ha explicat els detalls de la edició de la Trepitja Garrotxa d'enguany, que ha comptat amb la presència del president del CEO, Ramon Regí, Paco Gil (director de la cursa) i Joan Domènech (Noel).

L’any passat, en la seva quarta edició, aquest esdeveniment cívic i esportiu es va acabar de consolidar com al punt de trobada de les curses de muntanya (trail running) de la Garrotxa amb més de 600 participants entre les diferents modalitats i la participació de més de 200 voluntaris al llarg del cap de setmana.
 

Àngels Centelles va ser primera a l'Ultra i aconsegui el campionat de Catalunya d'ultraresistència. Foto: Josep Maria Montaner.


Menys quilòmetres, menys asfalt i més cims

Tal com ha explicat Paco Gil, l'entusiasta director tècnic de la cursa, aquest 2018 la Trepitja Garrotxa ofereix quatre opcions: l'Ultra amb 84 km i 4.500 D+  (abans n'eren 100 km –)que forma part de la copa catalana de Curses d’Ultraresistència per Muntanya de la FEEC i és qualificada amb 5 punts per la UTMB–; la Trail, que s'ha escurçat dels 64 km als  53 km i 2.900 D+, també qualificada, amb 3 punts, per la UTMB. Finalment, s'ofereix dues opcions de curses de muntanya: una de 23Km i 1.200 D+ i una altra opció de 13 km i 550 D+, pensades per a tots aquelles amant de la muntanya que cerquen una distància més accessible sense deixar de descobrir camins i corriols. La sortia d'Oix de l'Ultra i de la Trail serà el dissabte entre les 7 i les 8 del matí i les altres dues curses sortiran l'endemà diumenge.

Com a novetat d’aquesta edició, es modifiquen els recorreguts de l'Ultra i de la Trail, tot disminuint les distàncies i el desnivell positiu, però sense perdre els punts forts de situar les curses en espai stant emblemàtics com l’Alta Garrotxa, com –a més del Comanegra– els cims de Sant Marc o la Calma.
 

Paco Gil, director de la cursa, i Joan Domènech (Noel Alimentària) han presentat els detalls d'aquest esdeveniment esportiu soliari. Foto: Xavier Borràs.


La Trepitja Garrotxa és puntuable per la copa catalana de curses d’ultraresistència. En aquesta setena edició del campionat ha aplegat un total de quatre proves, que es van iniciarel 21 d’abril per les muntanyes de Prades i finalitzarà amb la Trepitja Garrotxa el cap de setmana 13-14 d’octubre, on se'm proclamarà els campions.

Cursa solidària

Tots els beneficis es destinen a projectes de recerca mèdica infantil gràcies a la col·laboració amb la Fundació Albert Bosch ja que Noel Alimentària és el patrocinador de la prova esportiva i tots els beneficis es destinen a la seva Fundació que treballa en projectes de recerca en malalties infantils.

De fet, es tracta de l'única ultra trail solidària, en benefici de la Fundació Albert Bosch (Noel Alimentària), que dóna el 100% dels diners recaptats –uns 70.000 euros en les darreres quatre edicions– a l'àrea maternoinfantil d'infants malalts de càncer de l'Hospital de la Vall d'Hebron. Tal com ha manifestat Joan Domènech, de Noel, tenen el projecte –tant amb la recapta d'aquest tipus d'actes, com amb recursos propis– d'abastar fins a 250.000 euros per a fer unes noves habitacions per als infants d'aquesta àrea del centre sanitari.

Des de l’edició anterior, la cursa forma part del codi de bones pràctiques en curses de muntanya per tal de fer-ne una activitat sostenible i respectuosa amb el medi ambient; tot provocant que l'activitat en l’entorn tingui el menor impacte possible.
 

Mapa de les diverses curses al voltant de l'Alta Garrotxa. Foto: CEO.


Col·labora, amb la Trepitja Garrotxa, l’Ajuntament d’Olot, el Consell Comarcal de la Garrotxa, Turisme Garrotxa, Itinerànnia i tots els Ajuntaments per on passa la Trepitja Garrotxa.

A més de destacar la presència de lacursa a les xarxes socials i ambients de trail run, al llarg d’aquestes edicions la Trepitja Garrotxa s’ha posicionat com una cursa d’alta qualitat i d’especial interès en l’entorn del les curses de muntanya, tant a nivell català i estatal com també, apoc a poc, europeu –un fet que es palesa amb la participació de corredors d’arreu.
 
Podeu insciure-us en aquest vincle.

I seguir les novetats en aquests xarxes socials:
 
· www.facebook.com/TrepitjaGarrotxa
· www.twitteer.com/TGarrotxa
· www.instagram.com/trepitjagarrotxa