Olot commemora enguany l'Onze de Setembre enmig de les Festes del Tura

Després de l'acte davant l'Ajuntament trenta autocars i centenars de vehicles particulars han sortit de la Garrotxa per omplir el tram 17 de la Diagonal de Barcelona

La bandera estelada gegant que penja als cingles de Castellfollit de la Roca  s'ha hissat en la DIada d'avui a Olot.
La bandera estelada gegant que penja als cingles de Castellfollit de la Roca s'ha hissat en la DIada d'avui a Olot. | Martí Albesa.
11 de setembre del 2018
Actualitzat a les 12:42h
La capital de la Garrotxa ha commemorat aquest Onze de Setembre amb un acte que s'ha iniciat puntualment a les deu del matí davant la façana de l'Ajuntament tot seguint la crida feta per Òmnium Garrotxa i l'ANC Olot. Prèviament, s'ha hissat amb un camió grua la bandera estelada gegant que han cedit des de Castellfollit de la Roca per a aquesta ocasió –on roman penjada dels cingles. L'acte commemoratiu ha consistit, a més, amb el Ball d’Homenatge i la lectura del manifest "Som República", en què han participat llegint-lo en veu alta Josep Maria Corominas, batlle d'Olot en representació de l'AMI (Associació de Municipis per la Independència); Josep Ferrés, coordinador de l'ANC Olot, i Nuri Batallé, presidenta d'Òmnium Garrotxa.

Finalment, una agrupació de diverses corals han interpretat, entre d'altres, L'estaca, El cant de la senyera i, a l'últim, l'himne nacional, Els Segadors, que ha acabat amb un "Visca la terra!" per part dels ciutadans que eren congregats al Firalet.
 

Membres de diverses corals han interpretat entre d'altres, «L'estaca» i el «Cant de la senyera». Foto: Martí Albesa.


A l'acte institucional, a més del nombrós públic ja abillat amb la samarreta fúcsia d'enguany, s'hi ha pogut veure representants de les forces polítiques independentistes, com ara els regidors del PDECat, ERC i la CUP.

Olot en Comú, amb un únic regidor, ha preferit fer un acte a migdia davant de l'estàtua de Lluís Companys al cementiri d'Olot –al qual s'ha adherit el PSC–, tot i que Catalunya en Comú, en el manifest de l'Onze de Setembre "Fem avançar Catalunya", hi afirma que "Catalunya en Comú participarà als actes institucionals de la Diada que tenen voluntat de representar la pluralitat del nostre espai". Sembla, doncs, que per al regidor Xavier Garcia (OeC) l'acte institucional fet al matí no els representava.

Dos autocars menys que 2017

Un cop finalitzat l’acte s'ha posat rumb cap als autocars en direcció a Barcelona. De fet, trenta autocars i centenars de vehicles particulars ja han sortit de la Garrotxa per a omplir amb vora 3.000 persones el tram 17 de la Diagonal de Barcelona en la concentració d'aquesta tarda a les 17:14 h.

El nombre d'autocars enguany és de dos menys que la Diada de 2017, a causa, segons ha comentat Nuri Batallé a NacióGarrotxa, "del fet que aquest 2018 les Festes del Tura encara no s'han acabat" i han coincidit enmig de la commemoració de l'Onze de Setembre.
 
Arxivat a