La capital de la Garrotxa celebra l'Onze de Setembre amb Òmnium i l'ANC

A les deu del matí es farà l'acte insitucional davant de l'Ajuntament. Olot en Comú i el PSC se'n desvinculen i a migdia es concentraran al cementiri d'Olot

La façana de l'Ajuntament d'Olot serà aquesta Diada testimoni de la commemoració garrotxina.
La façana de l'Ajuntament d'Olot serà aquesta Diada testimoni de la commemoració garrotxina. | Martí Albesa.
10 de setembre del 2018
Actualitzat el 11 de setembre a les 7:44h
Olot celebra aquest Onze de Setembre amb un acte a les deu del matí davant la façana de l'Ajuntament tot seguint la crida feta per Òmnium Garrotxa, tal com s'ha fet saber a través de les xarxes socials. De fet, el consistori de la capital garrotxina ja fa anys que segueix la convocatòria de l'entitat presidida per Jordi Cuixart, actualment a la presó a Madrid.
  Organitzat conjuntament amb l’ANC d’Olot, l'acte commemoratiu consistirà en la hissada d’una estelada gegant, el Ball d’Homenatge, la lectura del manifest i, finalment, les actuacions de les corals, amb el cant d'Els Segadors. Un cop finalitzat l’acte es posarà rumb cap als autocars direcció Barcelona.

Olot en Comú i s'ha desvinculatat de la convocatòria unitària i segons ha fet saber el seu únic regidor, Xavier Garcia Zabal, "celebrem la Diada fent una ofrena floral al monument a Companys, davant el cementiri d'Olot, a les 12:00 h", acte al qual s'ha adherit el PSC.

Precisament, aquests dies la façana de l'Ajuntament olotí –a més de l'habitual pancarta que demana "Llibertat presos polítics"–, també llueix les fotografies dels presos polítics i dels exiliats, tot coincidint amb la recreació que periòdicament fa l'Assemblea d'Artistes de la Garrotxa del quadre La càrrega, de Ramon Casas, amb una apel·lació directa al PSC com a copartícipant en la repressió partida i l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola. Un fet que va recriminar el socialista garrotxí Albert Bramon, nou subdelegat del Govern espanyol, durant la recepció del president Quim Torra al despatx del batlle d'Olot –tal com va contar NacióGarrotxa– Josep M. Corominas, durant la celebració de les Festes del Tura aquest passat divendres.
 

Alguns dels batlles que van assistir al Consell Comarcal al lliurament d'estelades. Foto: @CCGarrotxa.


El lliurament de banderes del Consell Comarcal

El passat dimecres, 5 d'agost, al Consell Comarcal de la Garrotxa ja es va celebrar un acte institucional previ de la Diada Nacional d'enguany, en col·laboració, també, amb Òmnium Garrotxa, que va consistir en el lliurament de banderes estelades a tots els ajuntaments de la comarca –que les hissaran aquest Onze de Setembre–, la lectura del manifest d'enguany i el cant d'Els Segadors.