Festes del Tura: al Farandula't les mainades aprenen a fer un cavallet

Els dos torns del taller organitzat ahir per l'Escola Municipal d'Expressió van ser un èxit

La col·laboració de pares i mares és imprescindible per a la bona marxa del taller.
La col·laboració de pares i mares és imprescindible per a la bona marxa del taller. | Martí Albesa.
09 de setembre del 2018
Actualitzat a les 10:50h
Els dos torns del taller "Farandula't" de construcció d'elements de la faràndula per l'Escola Municipal d'Expressió a l'Espai Caricatura de la plaça del Mig entre les 17:00 i les 18:30 h va ser un èxit, amb més cinquanta mainades que van participar-hi i que es van emportar a casa el cavallet de cartró que van fer-hi.

Aquestes activitat de les Festes del Tura ha enfilat enguany la tercera edició i és pensada especialment per als infants i els familars que els acompanyen i que també col·laboren en la bona marxa del taller.
 

Els infants van seguir les instruccions de l'Escola Municipal d'Expressió per fer el seu cavallet. Foto: Martí Albesa.


A partir del fet que els diumenges del Tura es fa la cercavila infantil i que moltes mainades hi acudeixen amb disfresses fetes a casa, un taller d’aquestes característiques els va semblar, als professionals de l'EME, que seria molt adequat, tal com va explicar en una entrevista amb NacióGarrotxa el director de l'escola, Tavi Algueró: "Es pot dir que els tallers per a la faràndula sorgeixen de la cervavila i després se'n serveixen", va afirmar llavors.

La idea és que cada un dels 25 infants que hi participen –junt amb les famílies–, en dos torns, es puguin endur una figura del ball de la faràndula a casa. Amb l’experiència de les dues edicions anteriors ja s'ha millorat molts aspectes perquè els tallers siguin el màxim d’eficients i eficaços possibles, com es va poder comprovar aquest dissabte.
 

El taller, en dos torns, es va fer a l'Espai Caricatura, a la renovada plaça del Mig. Foto: Martí Albesa.


 
Arxivat a