L’ACM demana a Torra que compti amb el món local per «construir la República»

La cúpula de l'entitat municipalista ha transmès al president de la Generalitat que els ajuntaments són bons "canals transmissors" de l'ideari independentista

Trobada de l'ACM amb el president Quim Torra al Palau de la Generalitat.
Trobada de l'ACM amb el president Quim Torra al Palau de la Generalitat. | ACM.
Redacció
07 de setembre del 2018
Actualitzat a les 17:16h
"Hem de comptar amb el teixit social del país i qui el coneix de forma real són els ajuntaments. Nosaltres podem ser un bon canal transmissor". Aquest ha estat el missatge principal que el president de l'Associació Catalana de Municipis, David Saldoni, ha transmès aquest divendres al president de la Generalitat, Quim Torra.

La cúpula de l'ACM ha visitat el Palau de la Generalitat per demanar al Govern que compti amb el món local per construir la República catalana. "Els alcaldes i electes són importants perquè podem explicar a Europa la feina que estem fent des de Catalunya i la repressió que patim pel simple fet de deixar votar", ha etzibat Saldoni.

L'ACM treballa, ara per ara, per internacionalitzar el procés català amb trobades amb organismes i institucions del municipalisme europeu. En la trobada amb Torra, l'entitat municipalista també ha posat sobre la taula la necessitat de restituir les lleis socials suspeses pel TC. "Quan parlem de pobresa energètica, de problemes d'habitatge o de sistemes d'aplicació de la renda garantida, afecta directament a la gent i a la seva qualitat de vida", ha expressat el també alcalde de Sallent.