L'INS Montsacopa incorpora una unitat de suport integral a l’escola inclusiva

El curs escolar s'iniciarà a les comarques gironines amb 123.358 alumnes i 8.980 docents

Uns infants s'adrecen cap a l'escola a Olot.
Uns infants s'adrecen cap a l'escola a Olot. | Marti Albesa.
Redacció
07 de setembre del 2018
Actualitzat a les 8:12h
El delegat del Govern a Girona, Pere Vila, i el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Martí Fonalleras, han presentat avui el curs escolar 2018–2019 a les comarques gironines que començarà amb 123.358 alumnes i 8.980 docents, 94 més que el curs passat. De les dades d’escolarització destaca l’increment de 7,61% a l’ESO.
 
Una de les actuacions remarcables per al nou curs és l’increment del suport a l’escola inclusiva i als alumnes amb necessitats educatives especials mitjançant la incorporació de cinc noves unitats de suport integral a l’escola inclusiva (SIEI). Aquestes noves unitats seran a:
 
·          Escola Baldiri Reixach de Banyoles
·          Escola Pericot de Girona
·          Col·legi Maristes de Girona
·          Institut Ermessenda de Girona
·          Institut Montsacopa d’Olot
 
El delegat ha destacat que el curs començarà amb total normalitat acadèmica i ha volgut agrair la feina feta per tot l’equip dels Serveis Territorials d’Ensenyament per tenir-ho tot a punt. No obstant això, també ha recordat el paper negatiu que va tenir l’aplicació de l’article 155 en un àmbit tant sensible com el de l’educació. Per la seva part, el director d’Ensenyament ha reiterat que les dades confirmen l’estancament del creixement demogràfic que fa que tota la pressió d’alumnat es traslladi a Secundària. També s’ha referit a la tendència a l’alça dels cicles formatius que confirmaria la importància de les sortides laborals qualificades.
 
Aquest curs entraran en funcionament el nou edifici (part de secundària) de l’Institut Escola de Sant Joan de les Abadesses, amb una inversió 2,1 milions d’euros, i el desembre el nou edifici de l’Escola Pirineu de Campdevànol, amb una inversió de 4,9 milions d’euros. El director dels Serveis Territorials ha explicat que al 2018 han entrat en funcionament un total de 49 actuacions, referents a reforma, ampliació i millora, per valor de  3,5 milions d’euros i s’han realitzat 15 obres menors fins al 31 d’agost.
 
Respecte els ensenyaments postobligatoris, els últims anys hi ha hagut un increment progressiu dels grups cap a una oferta adequada i equilibrada a les comarques gironines fins a sumar un total de 77 grups. En concret s’ha fet un esforç per adequar els continguts de la Formació Professional a les necessitats dels sectors productius del territori.
 
El delegat del Govern i el director dels Serveis Territorials han explicat que el 70% de centres públics que fan FP a les comarques gironines l’impartiran en modalitat dual, un fet que posa en relleu el compromís de les empreses de participar en aquesta formació, i en què l’alumne realitza part de l’aprenentatge en un entorn laboral. Aquest curs, l’oferta d’FP dual arriba a un total de 1.159 alumnes repartits en 36 centres. I més de 500 empreses acolliran alumnes mitjançant contracte laboral o beca de formació.   
 
Martí Fonalleras ha explicat que les sis Escoles Oficials d’Idiomes que hi ha a les comarques gironines ofereixen 6.850 places per estudiar vuit llegües: alemany, anglès, àrab, català, espanyol, francès, italià i rus.
Arxivat a